Δημιουργία προπονητηρίων ζητά η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018 10:30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόβλημα που δυστυχώς παρατηρείται σε όλες τις περιοχές και Δήμους της Πελοποννήσου, με την έλλειψη κλειστών χώρων άθλησης τόσο για τα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα του Βόλεϊ, καθώς και στα άλλα αθλήματα (π.χ. Χάντμπολ, Mπάμπιπτον, κ.α.), με αποτέλεσμα τη διαρκή γκρίνια και τις τριβές μεταξύ των σωματείων, σε βάρος και της αθλούμενης νεολαίας.Αφού πολλά παιδιά εγκαταλείπουν τον αθλητισμό και κατασπαταλούν τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά στην τηλεόραση, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στα διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια, υιοθετώντας τα πρότυπα μιας καθιστικής ζωής.

Όλα τα παραπάνω μας οδήγησαν, να καταθέσουμε στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Δυτική Ελλάδα πρόταση, για δημιουργία προπονητηρίων ελαφριάς κατασκευής στα σχολικά συγκροτήματα ή σε άλλους Δημόσιους χώρους.

Παράλληλα, για να ισχυροποιήσουμε το αίτημά μας για κατασκευή κλειστών Προπονητηρίων, αναζητήσαμε και λάβαμε προσφορές από εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή κλειστών γηπέδων τύπου Μπαλόνι στην Ελλάδα, ώστε να συνοδεύουν της επιστολές που θα καταθέσουμε σε Δήμους και τις Περιφέρειες.

Την Δευτέρα 1/10/2018, καταθέσαμε στον Δήμο Πατρέων υπόμνημα με αίτημα την Δημιουργία τεσσάρων (4) κλειστών Προπονητηρίων στα όρια του Δήμου, για να καλύψουν τις ανάγκες για άθληση της νέας γενιάς και των κατοίκων της.

Συγκεκριμένα προτείναμε την δημιουργία κλειστού προπονητηρίου σε Δημοτικό Χώρου της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, την αξιοποίηση και μετατροπή σε κλειστό τα δύο ανοικτά γήπεδα Μπάσκετ & Βόλεϊ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (Ρίτσου Ιωαν. & Σεφέρη Γεωρ.), καθώς επίσης και την δημιουργία Προπονητηρίων στα ακίνητα των σωματείων Α.Ο. ΓΑΛΗΝΗΣ και ΑΣΠ ΕΡΜΗΣ στα Δεμένικα και Ζαβλάνι αντίστοιχα.

Όλα παραπάνω βρίσκονται στον Αστικό ιστό και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του Δήμου Πατρέων, και μπορούν εκτός στο να στηρίξουν τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, να χρησιμοποιηθούν από τα παρακείμενα σχολεία τις πρωινές ώρες, καθώς και σε προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού ή Πρωταθλήματα Επαγγελματικών τάξεων του Δήμου, με μικρό οικονομικό κόστος για κάθε Προπονητήριο αφού η κατασκευή του θα ανέρχεται από 40.000€ έως 100.000€.

Ανάλογες παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν άμεσα τις επόμενες μέρες και άλλους Δήμους τις Πελοποννήσου, εν’ όψη της σύνταξης και κατάθεσης του Τεχνικού Προγράμματος για το 2019 στα Δημοτικά τους Συμβούλια, για την άμεση υλοποίηση και επίλυση του οξυμένου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, στην έλλειψη, κλειστών αθλητικών χώρων για την άθληση της νεολαίας.

Εκ του Δ.Σ.