Δήμος Γορτυνίας | Δεν έχει στείλει ακόμα τα στοιχεία για τους δασικούς χάρτες

Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 19:29

Ένα μήνα πριν λήξει και η τελευταία προθεσμία που έχει δοθεί στους “αμελείς” δήμους

Οχτώ δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν έχουν ακόμα τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τους δασικούς χάρτες. Μεταξύ των δήμων αυτών, στην Αρκαδία, είναι ο Δήμος Γορτυνίας.

Η προθεσμία λήγει στις 15 Μαΐου και για μία ακόμα φορά ο  Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, έστειλε νέα επιστολή προς τους Δημάρχους υπενθυμίζοντάς τους ότι σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται τα παρακάτω περιγράμματα:

Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2α άρθρου 23)

Από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2β άρθρου 23)

Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου οι οικιστικές πυκνώσεις (παρ. 4 άρθρου 23) μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Να αναφέρουμε πως συνολικά στη χώρα 146 δήμοι δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, παρά τις πολλαπλές παρατάσεις που έχουν δοθεί (οι υποχρεώσεις έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί από τους δήμους μέχρι τα τέλη του 2016).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κλείνει την επιστολή προς τους δήμους, ζητώντας από τους Δημάρχους την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 15ηςΜαΐου είναι καθορισμένη νομοθετικά και δεν τροποποιείται με Υπουργική Απόφαση, ενώ τους ενημερώνει ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, το Ελληνικό Κτηματολόγιο και ο ίδιος προσωπικά είναι στη διάθεσή τους για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο.

Οι δήμοι που δεν έχουν στείλει τα στοιχεία για τους δασικούς χάρτες στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ

ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΝΕΜΕΑΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ