Δήμος Τρίπολης | Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες – Τι δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Γεωργανόπουλος (ph)

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 19:48

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν για ακόμα μια φορά το Δήμο Τρίπολης το απόγευμα της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου.

Από την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που σημειώθηκε, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε χωριά του Δήμου Τρίπολης όπως το Ζευγολατιό και οι Ρίζες.Το χαλάζι που έπεσε έφτανε σε μέγεθος καρυδιού, γεγονός που δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλων των ειδών τις καλλιέργειες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Γεωργανόπουλο, ο οποίος και βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές για να καταγράψει το μέγεθος της καταστροφής, μας δήλωσε τα εξής:

«Στα χωριά Ζευγολατιό, Νεοχώρι, Στενό, Αγιωργίτικα, Βαλτέτσι, Λιθοβούνια, Μαγούλα και Ρίζες οι ζημιές που προκλήθηκαν από την βροχόπτωση και την χαλαζόπτωση είναι καθολικές. Είδαμε δέντρα να μην έχουν πλέον πάνω τους κανέναν καρπό, λόγω του χαλαζιού, το οποίο μάλιστα έφτασε τους 10 με 15 πόντους στο έδαφος. Τα περισσότερα προϊόντα ήταν κοντά στην περίοδο συγκομιδής τους και πλέον καταστράφηκαν. Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες, σε σταφύλια, μήλα και κηπευτικά, ενώ υπάρχουν φόβοι και για τις πατάτες».

Δείτε φωτογραφικό υλικό: