Δημοτικό Συμβούλιο | Όλα όσα συζητήθηκαν για το Πανεπιστήμιο – Τι προβλέπει η τελική απόφαση

Οι εξελίξεις που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποτέλεσαν θέμα συζήτησης εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

ΚΑΘΕΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΥΛΗΣ



Αρχικά, ο Δήμαρχος κ. Παυλής καλωσόρισε τους φοιτητές, τους καθηγητές, τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση. Αυτό που τόνισε είναι ότι «με έκπληξη είδαμε προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας που τις είχαν αποσιωπήσει. Παρότι ζήτησα εγώ να παρευρεθούμε με μια επιτροπή, ο Γαβρόγλου με πολλές υπεκφυγές, απέφυγε να κλείσει ένα ραντεβού. Μόνιμα ήταν απασχολημένος σε διάφορες δουλειές.

Πρόκειται για μία ευθεία επίθεση εναντίον της Τρίπολης. Μπήκε η Δυτική Ελλάδα στο σχέδιο νόμου, διότι πληροφορηθήκαμε ότι γινόταν μία διαβούλευση και προεκύπταν σχολές που δεν τις ήθελαν. Βρέθηκε η λύση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Προτείνεται να γίνει το απίστευτο. Να υπάρχουν σχολές εδώ και να υπάγονται στην Πάτρα.

Αυτό που διεκδικούσαμε, το Πολυτεχνείο και την Κτηνιατρική κωφεύουν.

Βλέπουμε τελικά το Πολυτεχνείο να ενισχύεται στην Πάτρα.

Είναι τραγικό να δημιουργηθούν Σχολή Επιστημών Υγείας με έδρα στην Τρίπολη, αλλά χωρίς κανένα τμήμα στην Τρίπολη!

Αυτό δεν μπορεί να περάσει, μας έχει ενοχλήσει πολύ αυτό το σχέδιο νόμου.

Δεν πρέπει να περάσει και πιστεύω ότι η πρυτανεία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα το καταψηφίσει.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι και στην Πάτρα θα έχει αρνητική ψήφο.

Αυτό το μαγείρεμα είναι για να βολευτούν κάποια πράγματα, το μόνο ευνοημένο είναι το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που το αναβαθμίζουν.

Δεν μπορούμε ως Δήμος Τρίπολης να δεχθούμε αυτή την πρόταση.

Εμείς είμαστε έδρα και έχουμε μόνο το 1/9 του συνόλου των καθηγητών. Δεν έχουμε λόγο να συμφωνήσουμε με τέτοιες λογικές.

Δεν λήφθηκε υπόψη οι διαβουλεύσεις που έγιναν.

Δεν έλαβαν υπόψη ότι ο Δήμος διαθέτει ένα κτηριακό συγκρότημα 1000 τμ στο Λεβίδι για την Κτηνιατρική, δεν έλαβαν υπόψη ότι ολοκληρώνεται η μεταφορά των κτιρίων του Ψυχιατρείου.

Να ζητήσουμε να αποσυρθεί αύριο το πρωί το σχέδιο νόμου.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε συμβολικά ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Θεοδωρακόπουλος επειδή δεν ήταν παρόντες οι τρεις βουλευτές, τονίζοντας ότι πρόκειται για θέμα κεντρικής πολιτικής σκηνής.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Σαγιάς είπε: «Το πρόβλημα είναι ότι η Τρίπολη θίγεται άμεσα από το νομοσχέδιο αυτό. Υπήρχε μία επεξεργασμένη πρόταση από την Επιτροπή Γαβρόγλου. Το πόρισμα πήγε στις καλένδες από την πλευρά του Υπουργείου. Ήταν σχέδιο ανάπτυξης για την Τρίπολη. Προέβλεπε Πολυτεχνική Σχολή στην Τρίπολη, ξεκινώντας με δύο τμήματα μηχανικών. Όχι μόνο δεν ακολουθήθηκε αυτό το σχέδιο, αλλά μας έκανε τρομερή εντύπωση, αλλά δόθηκε βάρος στην Πάτρα, όπου ένα μέρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας διασπάστηκε και θα προσαρτηθεί σε εμάς.

Μεταφέρεται το κέντρο βάρους στην Πάτρα και η Τρίπολη χάνει διαπαντός το δικαίωμα για Πολυτεχνική Σχολή.»

Ο Καθηγητής κ. Τρυφωνόπουλος είπε: «Ήρθα στο Πανεπιστήμιο πριν από 10 χρόνια από την Γερμανία. Έστησα τη ζωή μου στην Τρίπολη. Είμαι πολύ στενοχωρημένος διότι αποφασίσαμε η συνέλευση του τμήματος να ανασταλεί η λειτουργία των μαθητών, να απεργήσουμε και είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε. Οι φοιτητές μας δεν έχουν κλείσει ποτέ ούτε για μία μέρα το τμήμα. Ρίξαμε μαύρο στη σελίδα του τμήματός μας. Είναι μαύρη μέρα για το τμήμα μας.»

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών Δημήτρης Τράγκας και Ευάγγελος Ξένος από τμήμα Πληροφορικής είπαν: «Γίνεται βάναυση υποβάθμιση του τμήματος και της πόλης. Το πόρισμα της Επιτροπής Γαβρόγλου προέβλεπε Πολυτεχνική Σχολή και Νοσηλευτική Σχολή. Τώρα βγήκε νομοσχέδιο που δεν θα πάρουν σχεδόν τίποτα. Η Αρκαδία έχει υποδομές (ΒΙΠΕ, εργοστάσια ΔΕΗ, υδροηλεκτρικό Λάδωνα κ.α.), αλλά ο κ. Γαβρόγλου αποφάσισε να μας συγχωνεύσει από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που προηγουμένως έχουν απορριφθεί από το Πανεπιστήμιο στην Πάτρα και από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Αν γίνουν όσα προβλέπουν το νομοσχέδιο, η σχολή μας μετονομάζεται και εντάσσεται σε σχολή με έδρα την Πάτρα. Το μεγάλο κακό είναι ότι είμαστε ο θεμέλιος λίθος του ΠΑΠΕΛ.»

Εμείς θα εξισωθούμε με σχολές ΤΕΙ, θα πέσουμε πολύ στις προτιμήσεις μελλοντικών φοιτητών και χάνουμε και το κύρος.»

Εκ μέρους των εργαζομένων του Πανεπιστημίου, ο κ. Παναγόπουλος είπαν: «Με όλες αυτές τις αλλαγές θα υπάρξουν προβλήματα λειτουργικά, δεν θα μπορεί να λειτουργεί σε καμία περίπτωση,. Θα υπάρξουν πάρα πολλές μετακινήσεις των εδώ υπαλλήλων, εφόσον δεν θα είναι λειτουργικές οι σχολές, με αποτέλεσμα να φύγουν κάποιες σχολές και μαζί να μετατεθούν υπάλληλοι μελλοντικά. Να μας στηρίξει με λεωφορεία ο Δήμος και να πάμε άμεσα για παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, εργαζόμενοι, φοιτητές, καθηγητές, όλοι μαζί». (θετικός είναι ο Δήμαρχος κ. Παυλής)

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε: «Η Τρίπολη αποδυναμώνεται. Έρχονται 4 ουτοπικά τμήματα στην Τρίπολη και πάνε 6 τμήματα στην Καλαμάτα. Ιδρύεται ΠΕΚ στην Καλαμάτα με 34 ινστιτούτα. Δεν υπάρχει τίποτα εδώ. Θα παραπονούνται οι επαγγελματίες ότι δεν υπάρχει κόσμος στην πόλη και δεν έχει γίνεται τίποτα για να τον κρατήστε. Δεν έχουμε ούτε δρόμο για το Πανεπιστήμιο. Φωνάζουμε για το Πανεπιστημίο στο και 20.

Είμαστε 30 υπάλληλοι στην Τρίπολη. Θα τα διώξουμε όλα αυτά και θα τα πάμε στην Καλαμάτα.

Ήδη οι συνάδελφοι τα Καλαμάτας έστειλαν έγγραφο στον Υπουργό και ζήτησαν ότι υπάρχουν οι υποδομές και θέλουν την έδρα στην Καλαμάτα. Πλήρης απαξίωσης της πόλης και του νομού.»

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής είπε: «Οδηγούμαστε στην υποβάθμιση. Η Αρκαδία θα γίνει φτωχότερη και τελικά πρέπει να αναρωτηθούμε που οδηγούμαστε. Να γίνει ένα ομόφωνα ψήφισμα από πολίτες και βουλευτές. Το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα σε κάθε πίεση. Τα κοινά προβλήματα μας ενώνουν. Η Αρκαδία έχει τη μικρότερη επισκεψιμότητα από όλους τους νομούς.»

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας Τάκης Θεοδωρακόπουλος είπε: «Από την ημέρα που έγινε το Πανεπιστήμιο, ήταν σύμμαχοι για να δημιουργηθεί ένα ΑΕΙ που θα συμβάλει στην ανάταση της περιοχής, στην παραγωγική ανασυγκρότησης. Εμείς το αγκαλιάσαμε, όχι για τις γκαρσονιέρες, τα σουβλατζίδικα και τις καφετέριες.

Είναι δυνατόν ποτέ να φτιάξουμε ποτέ προϊόντα που θα είναι ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά χωρίς να έχουμε μεταφέρει τη γνώση;

Η ΟΕΒΑ διάθεσε τι κτιριακό συγκρότημα στην Πρυτανεία. Κάνουμε προσπάθειες να φέρουμε εδώ στην έρευνα.

Η πολιτεία τι κάνει; Έγινε ένα αναπτυξιακό συνέδριο, τα είπαμε στον Υπουργό και μας έγραψε στα τελευταία των υποδημάτων του.

Τελειώνουν τα λεφτά. Τόσα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν τα σηκώνει ο προϋπολογισμός της χώρας.

Θα κλείσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι βέβαιο. Δεν θα το επιτρέψουμε. Πρέπει να εμποδιστεί πάση θυσία.»

Ο Γιάννης Κατσίρης από τη ΝΔ είπε: «Η Τρίπολη δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση, πρέπει  να ιδρυθεί εδώ Πολυτεχνική Σχολή, με άμεση αναβάθμισης του Τμήματος Πληροφορικής. Το σχέδιο νόμου δεν πρέπει καν να φτάσει στη Βουλή. Επίσης, προβλέπονται σχολές που δεν πρόκειται να λειτουργήσει την επόμενη χρονιά στην Τρίπολη. Πρέπει όλοι μας να ενώσουμε δυνάμεις και να στηρίξουμε τα αυτονόητα, την ενίσχυσης της έδρας του Πανεπιστημίου. Η ΝΔ όταν έρθει την εξουσία θα πάρει πίσω το νομοσχέδιο κι αυτό είναι δέσμευση.»

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, εκ μέρους της παράταξης του Π. Νίκα, είπε: «Δίνεται η   χαριστική βολή σε ένα νομό με πολύ κακή κατάσταση στην οικονομία και σε μία περιφέρεια που περιμένει περισσότερα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Σε μία συνεχή πορεία απαξίωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Υπουργός Παιδείας το καθιστά υποδοχέα τμημάτων που δεν το ήθελαν σε άλλα ιδρύματα. Δεν είμαστε εδώ για προεκλογικούς λόγους. Είμαστε ένα δηλώσουμε τη συμπαράταξή μας με το Πανεπιστήμιο και τον Δήμο για να μην περάσει το σχέδιο νόμου. Να ενδυναμωθεί η έδρα του που είναι η Τρίπολη.»

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Γιάννης Σμυρνιώτη είπε: «Να αναγκάσουμε τον κ. Γαβρόγλου να μάθει ιστορία. Να μάθει ότι αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα αποτέλεσε συνέχεια ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που διευθύναν κορυφαίες προσωπικότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Να του επιβάλλουμε να τα αντιληφθεί. Όταν ο Γεράσιμος Αρσένης να υπέγραψε την ιδρυτική πράξη του Πανεπιστημίου, ήμουν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και αποφασίσαμε να λειτουργήσει το πρώτο τμήμα στο κτίριο του Πολυκλαδικού.

Αυτό το Πανεπιστήμιο στήθηκε με ελάχιστη συμβολή του Ελληνικού Δημοσίου, υπήρξαν δωρεές και κατάφερε το συγκεκριμένο τμήμα να καταξιωθεί στη συνείδηση των φοιτητών και των μαθητών, διότι οι βάσεις δείχνουν πολλά. Πάμε τώρα να το κολλήσουμε σε υποβαθμισμένα τμήματα ΤΕΙ τα οποία ήταν αποδιοπομπαίοι τράγοι για το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Είναι το μοναδικό τμήμα ΑΕΙ που πάει και προσκολλάται σε τμήμα ΤΕΙ και είναι τραγικό.

Θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Δεν θέλω αν βάλω κομματικά θέματα, αλλά είναι αδιανόητα που φέρονται ως υποψήφιοι βουλευτές να πανηγυρίζουν για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου. Να βρούμε τρόπους να μην περάσει το νομοσχέδιο.

Ε, όχι κ. Γαβρόγλου, αυτό το τμήμα στήθηκε από καταξιωμένους καθηγητές, δεν επιτρέπεται να το υποβαθμίσει.»

Ο Κώστας Τζιούμης είπε: «Έχουμε μπροστά μας ένα εμπαιγμό από τον κ. Γαρβόγλου που δεν αφορά μόνο την περιοχή μας, αλλά απέναντι σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστήμιου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Όρισε ο ίδιος μία επιτροπή από πανεπιστημιακούς και κατέληξε σε ένα πόρισμα. Κι αυτή την επιτροπή την έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια. Άρα ήταν εντελώς προσχηματική, είχε σκοπό να μην ακούσει αυτά που θα πει η επιτροπή.

Το σχέδιο νόμου που γράφτηκε στο πόδι. Πρόχειρο σχέδιο που δημιουργήθηκε από πολιτικές πιέσεις και τίποτα άλλο.

Υπάρχει σαφής υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πρώτη φορά, σχολές από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να μεταφέρονται στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Δεν δημιουργείται ουσιαστικά κανένα νέο τμήμα στην Τρίπολη. Η Τρίπολη εκεί που ξεκίνησε με 4 τμήματα, μένει με ένα τμήμα.

Όλοι μαζί να ξεκινήσουμε αγώνα για να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου και να επανέλθουμε στο πόρισμα της επιτροπής Γαβρόγλου.

Αύριο να πάμε με τσαμπουκά στο γραφείο του Γαβρόγλου.»

Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε: «Έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα στη διοίκηση του δήμου. Όταν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την καθημερινότητα, πώς να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές προκλήσεις; Προσφάτως πήραμε αποφάσεις για την Κτηνιατρική Σχολή και ποτέ δεν την υλοποιήσαμε. Δεν μπορώ αν δεχτώ ότι ο Δήμαρχος ζητά ραντεβού και δεν τον δέχεται ο Υπουργός Παιδείας.

Το 2019 δεν μπορούμε να προχωρούμε χωρίς όραμα και χωρίς σχέδιο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τον κ. Γαρβόγλου να αποφασίζει για το μέλλον ολόκληρων πόλεων και να υποβαθμίζει ένα πανεπιστήμιο που κόπιασαν κάποιοι στο παρελθόν για να δημιουργηθεί.

Δεν υπάρχει ραντεβού, ξεκινούμε όλοι μαζί και πάμε στο  Υπουργείο.»

Ο Δημήτρης Νικολάου είπε: «Οι όποιες διαμαρτυρίες ακούσατε δεν έχουν να κάνουν με τις αγωνίες των φοιτητών και των οικογενειών τους. Ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τους όρους σπουδών και την προοπτική των σπουδών τους.

Για την κατάσταση αυτή, έχουμε όλες οι κυβερνήσεις και οι τοπικές δημοτικές αρχές. Ζητάμε να αποσυρθεί, αλλά και επιπλέον ζητάμε αποκλειστικά δημόσια εκπαίδευση με προσωπικό σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Ζητάμε δωρεάν σίτισης, στέγαση και μετακίνηση για όλους τους φοιτητές.»

Ο Διονύσης Φραγκούλης είπε: «Καταδικάζω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τη στάση του συγκεκριμένου Υπουργού που αρνείται να δεχθεί έναν εκλεγμένο Δήμαρχο. Αδιανόητο να υποβαθμίζονται πανεπιστημιακές σχολές.»

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε: «Είμαστε μπροστά στο μεγάλο κίνδυνο διάλυσης του Πανεπιστημίου. Η έδρα της Τρίπολης γίνεται παράρτημα. Να οριστεί επιτροπή Αγώνα και την Πέμπτη να πάει στον Υπουργό, κλείνουν τα μαγαζιά της Τρίπολης, η Τρίπολη κατεβάζει μαύρη κουρτίνα. Ένα μήνυμα ενιαίο.»

Ο Παρασκευάς Νίκου είπε: «Να γίνει μία δυναμική παρέμβαση για να αποσυρθεί το όποιο νομοσχέδιο, αλλά και να διεκδικήσουμε την Πολυτεχνική και την Κτηνιατρική Σχολή».

Ο Παναγιώτης Παπαχρόνης είπε: «Όλοι μας θα καταθέσουμε τις παραιτήσεις μας για να πιέσουμε ότι δεν συζητάμε τίποτα άλλο από την αξιοποίηση και ανάπτυξη των σχολών της πόλης».

Ο Τάσος Κακλαμάνος είπε: «Το 1986 έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση για να αποφύγουμε την απομάκρυνση της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Έγινε τότε μία μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε το 2002 να έχουμε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη. Η προσπάθεια έγινε από Αρκάδες. Δεν είναι σωστό να καταθέσουμε τις παραιτήσεις μας, διότι αν κάποτε έγιναν παραιτήσεις ήταν στου κουφού την πόρτα. Δεν είναι λύση. Λύση είναι να αγωνιστούμε».

 

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

«Προτείνω την Τετάρτη μία Επιτροπή από πανεπιστημιακούς, φοιτητές, εργαζόμενοι, φορείς και από τον Δήμο Τρίπολης να καθίσει και να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι τα ζητήματα. Την Πέμπτη να μεταβούμε στο Υπουργείο Παιδείας. Να ζητήσουμε εξηγήσεις από το Υπουργείο και ανάλογα τις απαντήσεις και το επόμενο βήμα συνάντηση όλων των φορέων, βουλευτών για να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις μας. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα εισακουστούμε».

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

«Από σήμερα ως την ψήφιση να κλείσει ο Δήμος Τρίπολης διότι είναι και λίγο τραγελαφικό να λέει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έρθει ο κ. Δραγασάκης και θα μιλήσει για την οικονομική ανάπτυξη σε αυτό το χώρο, στο Πνευματικό Κέντρο».

Δεν ήταν αντίθετοι για να κλείσει ο Δήμος,  ο Κώστας Τζιούμης και ο Διονύσης Φραγκούλης.

Κλείσιμο του Δημαρχείου και διάγγελμα του Δημάρχου για να ενημερωθεί όλη η περιοχή ζήτησε η Χριστίνα Ζαμπαθά.

«Δεν είναι ώρα για λαϊκισμό. Δεν συμφωνώ να κλείσουμε αρχικά το Δήμο. Να γίνει μία τριήμερη κινητοποίηση με κορύφωση τη Δευτέρα. Να κινηθούμε σωστά για να πάρουν το μήνυμα ότι δεν παίζουμε. Να μην τα κάνουμε όλα μαζί.» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος.

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά την απόσυρση του τμήματος του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και επιπλέον θα δημιουργηθεί μία επιτροπή, με πρόταση να κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου και την Πέμπτη να γίνει επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας. Η απόφαση ζητά να εφαρμοστεί το πόρισμα της Επιτροπής Γαβρόγλου, που προβλέπει Πολυτεχνική και Κτηνιατρική Σχολή στην Τρίπολη.

Την Τετάρτη θα γίνει μία σύσκεψη στο Δημαρχείο για να οργανωθούν όλες οι επόμενες κινήσεις. Εκεί, θα κληθούν και οι βουλευτές Αρκαδίας, οι Πρυτανικές Αρχές, εκπρόσωποι των καθηγητών, των φοιτητών, των εργαζομένων του Πανεπιστημίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, ΟΕΒΑ και οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων.

Η συνάντηση θα γίνει στις 11.00 το πρωί.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία, με μοναδική αρνητική ψήφο από τον κ. Νικολάου.

Διαφορετική πρόταση κατάθεσε ο Δημήτρης Νικολάου του ΚΚΕ για την απόσυρση ολοκλήρου του νομοσχεδίου, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, προσλήψεις μόνιμού προσωπικού, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης, ενιαία προγράμματα σπουδών, κατάργηση διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακίνηση. Η πρόταση καταψηφίστηκε.

Προηγούμενο άρθροΤην απόσυρση του σχεδίου νόμου για το Πανεπιστήμιο ζήτησε ο Δήμαρχος Τρίπολης
Επόμενο άρθροΓ.Μπουντρούκας: Υπάρχει και άλλη Πελοπόννησος αυτή της γνώσης ,της προόδου και της σοβαρής δουλειάς