Διπλό φονικό στην Κύπρο: Τα ομολόγησε όλα ο 33χρονος – «Σκότωσα πρώτα τη γυναίκα!»

Σάββατο, 5 Μαΐου 2018 12:09

Διπλή δολοφονία: «Ετσι σκότωσα το ζευγάρι στην Κύπρο»

Η 59χρονη βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό της, άρχισε να φωνάζει και τότε τη μαχαίρωσε.Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες στην ομολογία του 33χρονου ότι αυτός διέπραξε το διπλό φονικό που συγκλόνισε την Κύπρο. Ο Λοΐζος Τζιωνής άλλαξε την αρχική του θέση ότι «γνωρίζει για το έγκλημα μέχρι ενός σημείου» και βλέποντας πως τα στοιχεία ήταν συντριπτικά εις βάρος του, παραδέχθηκε πως αυτός ήταν τελικά το πρόσωπο που σκότωσε τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου το βράδυ της 18ης προς 19η Απριλίου στο σπίτι τους.

Ο Τζιωνής, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου της Κύπρου», ανακρινόμενος αποκάλυψε ότι μπήκε στο σπίτι από παράθυρο στον πάνω όροφο και αμέσως τον αντελήφθη η 59χρονη που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό της, η οποία άρχισε να φωνάζει και τότε τη μαχαίρωσε.

Τις φωνές της άκουσε ο σύζυγός της, που βρισκόταν στο ισόγειο και πιθανόν να έβλεπε τηλεόραση και προσέτρεξε για βοήθεια. Ο 33χρονος είπε ότι τον σκότωσε και αυτόν και μετά έψαξε για το χρηματοκιβώτιο, αλλά δεν το βρήκε. Στη συνέχεια ξύπνησε τον 15χρονο γιο των θυμάτων και τον οδήγησε στην κουζίνα όπου του ζήτησε να ξεκλειδώσει για να μπει ο συνεργός του. Ο ύποπτος στο τέλος της κατάθεσής του ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, ενώ έδειξε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας τον δρόμο διαφυγής του.

Συντριπτικά στοιχεία

Η ομολογία του ήταν αποτέλεσμα των συντριπτικών στοιχείων που υπήρχαν εναντίον του, όπως οι μαρτυρίες των τριών άλλων συλληφθέντων που τον κατονόμαζαν ως τον ηθικό αυτουργό αλλά και ως το πρόσωπο που σκότωσε τους δύο. Εις βάρος του υπήρχε, επίσης, το DNA στο φονικό μαχαίρι, στα παπούτσια που εντοπίστηκαν στην αυλή, όπως και σε ένα ρόπαλο και ένα ξίφος που εγκατέλειψε μέσα στο σπίτι.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Αστυνομία εκτιμά ότι έχει όλα τα κομμάτια του παζλ της στυγερής δολοφονίας που έγινε με κίνητρο τη ληστεία, αφού ο 33χρονος ήταν πεπεισμένος ότι στο σπίτι υπήρχε χρηματοκιβώτιο ελπίζοντας ότι θα ήταν γεμάτο χρήματα.

Φυλακισμένη

Εν τω μεταξύ η 21χρονη σύντροφος του Λοϊζου Τζιωνή στην κατάθεση της ισχυρίζεται ότι βρισκόταν «φυλακισμένη» και ο 33χρονος αν και γνώριζε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με αφόρητους πόνους, την κακοποιούσε. Η συμπεριφορά του όπως υποστήριξε στους ανακριτές άλλαξε από τη χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών, ενώ η ίδια φοβόταν να τον εγκαταλείψει καθώς είχε γίνει βίαιος. Το βράδυ του φόνου την πήγε στον Στρόβολο για να της αποδείξει ότι πραγματικά είχε σκοτώσει τον Γ. Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr