Δράση ενημέρωσης από την 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης για τον καρκίνο του προστάτη

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 13:28

Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την πρόληψη και αγωγή υγείας, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη (15 Σεπτεμβρίου) πραγματοποίησε στις 16/09/2019 στο χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας δράση με θέμα «Ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη».
Δεδομένου ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από νεοπλασίες στον ανδρικό πληθυσμό, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού και κυρίως των ανδρών σχετικά με τη νόσο κρίνεται επιβεβλημένη. Σκοπός της παρέμβασης ήταν η επισήμανση της σημασίας του ετήσιου προληπτικού ελέγχου, καθώς αποτελεί μια αντιμετωπίσιμη νόσο στα αρχικά της στάδια.
Στόχοι της δράσης ήταν η ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, τη διάγνωση, τη θεραπεία και τα μέτρα πρόληψης για τον καρκίνο του προστάτη.
Η 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης ευχαριστεί τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας για την ανταπόκριση, φιλοξενία και βοήθεια στο έργο του φορέα μας.