Ε.Μεντή και Μ.Φωτόπουλος μιλούν στην ΔΡΤ για την εκδήλωση για τον λοχαγό Σάββα Κούνα (vid)

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 13:06

Το Πολεμικό Μουσείο και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, συνδιοργανώνουν μουσικο-λογοτεχνικό οδοιπορικό με θέμα ” Μνήμες και Μαρτυρίες για το Έπος του΄40 – ’41”, αφιερωμένο στον Τριπολιτσιώτη Λοχαγό Σάββα Κούνα που έπεσε ηρωικά στη μάχη των Λουτρών Σιδηροκάστρου στο Οχυρό του Ρούπελ, τον Απρίλιο του ’41.

Για την εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 23 Οκτ 2019 και ώρα 19:30, στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου/Παράρτημα Τρίπολης μίλησαν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο διευθυντής του πολεμικού μουσείου κ.Μίμης Φωτόπουλος και η πρόεδρος του ΦΟΤ κα. Εύη Μεντή.Περισσότερα στοιχεία για την εκδήλωση:

Η φιλόλογος Μαριάνα Φιλοπούλου θα διαβάσει αποσπάσματα από την αφήγηση της πορείας στο αλβανικό και στην οπισθοχώρηση του εθελοντή στο μέτωπο και λογοτέχνη, Γιάννη Μπεράτη, «ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΠΟΤΑΜΙ» και θα απαγγείλει στίχους από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «ΑΣΜΑ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ». Η Αμαλία Γούλα (πιάνο) και η Κέλλυ Ντούλια (φωνή), θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το έργο των Κατσαρού-Πυθαγόρα «ΑΛΒΑΝΙΑ» Συμμετέχει η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης του Μουσείου Μιχάλη Τσαρτσίδη Σιδηροκάστρου, «Γεώργιος Δουράτσος Διοικητής Ρούπελ».

Είσοδος ελεύθερη.