Έδωσαν ρέστα «Νιόνιος» – Φαραντούρη και Tamburellisti Di Torrepaduli! (ph, vd)

Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2018 12:41
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φώτης Αλεξόπουλος

Το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συναυλίες στην πλατεία Άρεως. Συγκεκριμένα στην πρώτη συναυλία η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 οι Διονύσης Σαββόπουλος και Μαρία Φαραντούρη μαζί με μια σειρά από εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές όπως οι Δημήτρης Μυστακίδης και η Βιολέτα Ίκαρη, αλλά και οι μουσικοί Γιώτης Κιουρτσόγλου, Στάθης Άννινος, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Βασίλης Χατζηνικολάου, Δημήτρης Ρέππας, Εύη Μάζη τραγούδησαν σ’ ένα μουσικό πρόγραμμα – γιορτή αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (1918-2018).

Η πλατεία Άρεως γέμισε από κόσμο που παρακολούθησε την ξεχωριστή συναυλία, σιγοτραγούδησε και μερικά από τα πολύ σπουδαία μουσικά ακούσματα του Ελληνικού ρεπερτορίου τα περισσότερα από τα οποία έχουν συνδεθεί με σημαντικούς σταθμούς της Ελληνικής σύγχρονης ιστορίας. Η συναυλία των σπουδαίων ερμηνευτών Διονύση Σαββόπουλου και Μαρίας Φαραντούρη κράτησε μέχρι τις 23:00 οπότε και πήραν θέση στη σκηνή οι Tamburellisti Di Torrepaduli.

Θετική ενέργεια από τους Tamburellisti Di Torrepaduli

Λίγο μετά τις 23:00 τη θέση τους στη μουσική σκηνή που στήθηκε μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο στην πλατεία Άρεως πήραν οι Tamburellisti Di Torrepaduli! Ένα μουσικό συγκρότημα που υπηρετεί με τον πιο παραστατικό τρόπο την Tarantella Pizzica που σημαίνει το τσίμπημα της αράχνης ταραντούλας και είναι δημοφιλής λαϊκός χορός της νοτίου Ιταλίας.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Το μουσικό συγκρότημα Tamburellisti di Torrepaduli που τραγουδά στα «γκρεκάνικα», τη διάλεκτο της Ελληνικής γλώσσας η οποία περιλαμβάνει ιταλικά στοιχεία και ομιλείται από τους Έλληνες της Κάτω Ιταλίας. Ο Pierpaolo De Giorgi, αρχηγός και τραγουδιστής των Tamburellisti είναι από μόνος του ένας ζωντανός μύθος, διάσημος φιλόσοφος και αισθητής (αφοσιωμένος με πάθος στην υπηρεσία της τέχνης). Το συγκρότημα καταφέρνει επιτυχώς να ξεσηκώνει το κοινό σε κάθε του συναυλία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!

Κι αυτό κατάφερε να κάνει το βράδυ της Τετάρτης στην Τρίπολη και την πλατεία Άρεως, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που χόρευαν και τραγουδούσαν στο ρυθμό του Ιταλικού συγκροτήματος μέχρι το κλείσιμο της συναυλίας!

Ο κόσμος έμεινε μέχρι αργά στην πλατεία Άρεως όπου παρακολούθησε δύο διαδοχικές συναυλίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η συναυλία των Tamburellisti Di Torrepaduli πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (1918-2018).

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο συναυλίες το βράδυ της Τετάρτης περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Τρίπολης 2018 που πραγματοποιείται από το Δήμος Τρίπολης με την υποστήριξη αρκετών Φορέων.

 
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ - ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΚΑΙ TAMBURELLISTI TI TORREPADULI