Το «ευχαριστώ» του Κ. Βλάση στην Π.Υ Τρίπολης και σε όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της θεομηνίας

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016 12:29

Τις ευχαριστίες του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης αλλά και στους εργαζομένους όλων των φορέων (Αστυνομία, Πολιτική Προστασία κτλ) που συνέδραμαν στην αντιμετώπιση της σφοδρής κακοκαιρίας που χτύπησε την Αρκαδία το Σάββατο 25/06 εξέφρασε με Δελτίο Τύπου ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης τόνισε πως οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, πραγματοποιώντας περισσότερους από 20 απεγκλωβισμούς από Ι.Χ. και από ένα λεωφορείο, αλλά και αρκετούς απεγκλωβισμούς από κατοικίες που είχαν πλημμυρίσει.Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια σπιτιών, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στη διακομιδή οδηγών από διάφορες αποκλεισμένες περιοχές, καθώς και ο καθαρισμός τοπικών οδών για να δοθούν εκ νέου στην κυκλοφορία.

Στις προσπάθειες αυτές συνέδραμαν αποτελεσματικά τόσο η Αστυνομία όσο και η Πολιτική Προστασία, καθώς και πλήθος εθελοντών κατοίκων. “Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, καθώς η άμεση κινητοποίησή τους απέτρεψε τα χειρότερα”, δήλωσε ο βουλευτής, επισημαίνοντας παράλληλα πως πρέπει άμεσα να ενισχυθούν οι υπηρεσίες αυτές τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον.