Έγινε η κλήρωση για το Δημοτικό Λαχανόκηπο…

Τετάρτη, 16 Μάιος 2012 16:28

 

  

ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ

Την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του Δημοτικού λαχανόκηπου, ο δήμος Τρίπολης προέβη στην κλήρωση για τη διανομή  των αγροτεμαχίων στους δημότες που είχαν καταθέσει σχετική αίτηση, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση κγια την λειτουργία του λαχανόκηπου. Ο δημοτικός λαχανόκηπος, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα είναι έτοιμος προς χρήση μέχρι τις 20 Μαΐου.

Σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Παπαδημητρίου, τόνισε ότι ο δήμος βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των εργασιών του λαχανόκηπου, ο οποίος και θα παραδοθεί τις προσεχείς ημέρες προς καλλιέργεια στους δικαιούχους. Όπως είπε, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων έφτασαν συνολικά τις 135 και θα καλυφθούν όλες, ενώ ο κάθε δικαιούχος θα πάρει περίπου 65 – 75 τετραγωνικά καλλιεργήσιμης έκτασης (επί συνόλου 17-18 στρεμμάτων), που αποτελεί επαρκή χώρο. Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι η γεώτρηση έχει δεσμευτεί από τη ΔΕΥΑΤ και ο χώρος για φέτος ανήκει στο δήμο Τρίπολης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι η όλη προσπάθεια θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά και θα διευρυνθεί.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι, με τη διαρύθμιση που έγινε στο χώρο, καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις και κάποια διαφοροποίηση που θα υπάρξει θα αφορά το τέλος χρήσης λαχανόκηπου που φήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα είναι της τάξης των 30 ευρώ, αλλά δεν θα καταβάλλεται από ειδικές ομάδες, όπως πολύτεκνους, ΑμΕΑ, άνεργους κλπ. Υπογράμμισε ότι οι δικαιούχοι θα έχουν την υποχρέωση να καλλιεργούν βιολογικά προϊόντα, να είναι αυτά μόνο για ιδιωτική χρήση και το 10% της παραγωγής θα διατίθεται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Τρίπολης.                                                                       Α.Κ.