Εγκαίνια “πράσινου” νηπιαγωγείου στο Μερκοβούνι…

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 16:39

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1ο “ΠΡΑΣΙΝΟ” ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΡΚΟΒΟΥΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το πρωί, από τον υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Π[απαθεοδώρου και το δήμαρχο Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη, το 1ο “πράσινο” νηπιαγωγείο στην Ελλάδα, που λειτουργεί στη Δ.Ε. Μερκοβουνίου του δήμου Τρίπολης. Στην τελετή των εγκαινίων ήταν παρόντες νήπια και οι γονείς τους και κάτοικοι τπου χωριού, επικροτώντας αυτήν την ενέργεια του δήμου και μένοντας απόλυτα ικανοποιημένοι που το σχολείο, μετά από τόσα χρόνια που ήταν κλειστό (από το 1988), άρχισε να λειτουργεί και πάλι, φιλοξενώντας περίπου 60 νήπια. Είναι ένα αναπαλαιωμένο παλαιό πέτρινο δημοτικό σχολείο, κατασκευασμένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το οποίο λειτουργεί πλέον ως πρότυπο νηπιαγωγείο με περιβαλλοντική κατεύθυνση. Διαθέτει ένα τεράστιο προαύλιο μέσα στο οποίο έχει κατασκευαστεί ένα θερμοκήπιο, ώστε τα παιδιά να καλλιεργήσουν αρωματικά φυτά λαι λουλούδια, ενώ επίσης υπάρχει κι ένα μεγάλο κλουβί με οικόσιτα ζώα, που θα βοηθήσει τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη φύση.

Ο υφυπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι, πρόκειται για μια καινοτόμο ιδέα κι ένα οικολογικό νηπιαγωγείο, ώστε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον και να μαθαίνουν απ’ αυτό, σημειώνοντας ότι τέτοιες ιδέες επιθυμεί το υπουργείο να βρουν εφαρμογή σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Παράλληλα ευχαρίστησε το δήμο Τρίπολης που υλοποίησε την ιδέα, αλλά και την τοπική κοινωνία που την αγκάλιασε. Σχετικά με την ανάπτυξη “πράσινων” σχολείων στην επικράτεια, ο κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να κατασκευαστούν βιοκλιματικά σχολεία, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία και βεβαιότητα ότι το νηπιαγωγείο που εγκαινιάστηκε, που αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταηξύ φυσικού περιβάλλοντος και δημιουργικής εκπαίδευσης των παιδιών, θα έχει τελικά αίσια έκβαση και θα καρποφορήσει.

Για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, ανέφερε ότι έχει να κάνει με τη διαφορετική πλέον αξιοπιστία που έχει η χώρα μας, ώστε να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης το συντομότερο δυνατό, προσθέτοντας ότι, οποιαδήποτε επένδυση γίνει αυτή τη στιγμή στην παιδεία, αποτελεί επένδυση για το μέλλον και την έξοδο από την κρίση. Σε ό,τι έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο πελοποννήσου και τα σενάρια και δημοσιεύματα περί κατάργησης τμημάτων και σχολών σε Κόρινθο και Σπάρτη, αλλά και για συγχώνευση ΤΕΙ Καλαμάτας – πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο υφυπουργός τα χαρακτήρισε τυχάρπαστα και ψευδή.