Eιδήσεις 91,5 fm 04/02/2013 (Ανανεώνεται τακτικά)

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013 08:41

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 04-02-2013, Upload time: 10:41 π.μ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

(ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ) Σας καλούμε την 5η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00, σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 6 του Ν. 3852/2010 να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο του Νέου Δημαρχείου επί της οδού Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης σε τακτική δημόσια   Συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής προς λήψη απόφασης για τα πιο κάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα

 ———————————————-

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

«Τα λαϊκά στρώματα των πόλεων πρέπει να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στη φτωχή και μεσαία αγροτιά που αγωνίζεται για την επιβίωσή της κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, η αγροτιά πρέπει να στηρίξει την πάλη των ναυτεργατών και των άλλων μισθωτών που υπερασπίζονται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστούν ο αυταρχισμός και τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό».

———————————————–

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 123 αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές που η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια, την Τρίτη 5 Φλεβάρη 2012.

Όπως και με τους εργαζόμενους έτσι και με τους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί, επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους. Έχει σχηματίσει 7.500 δικογραφίες σε βάρος των αυτοκινητιστών που το καλοκαίρι του 2011 αγωνίστηκαν ενάντια στην απελευθέρωση του κλάδου τους, κόντρα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ποινική δίωξη. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

————————————————

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει σεμινάρια με θέμα: «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ». Η διεξαγωγή των προγραμμάτων έχει ως εξής:

ΣΠΑΡΤΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2/2013 ΩΡΑ 16.00-21.00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «SPARTA INN»

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2/2013 ΩΡΑ 9.30-14.30 ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ»

ΤΡΙΠΟΛΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 23/2/2013 ΩΡΑ 16.00-21.00 ΑΙΘΟΥΣΑ « ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ»

ΑΡΓΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 2/3/2013 ΩΡΑ 9.30-14.30 ΑΙΘΟΥΣΑ «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ». Εισηγητής θα είναι ο κύριος ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΕΩΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ). Τα σεμινάρια διατίθενται δωρεάν. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ:

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ 

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΕΕ   ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/12/2012
ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ (ΑΕΙ – ΤΕΙ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/03/2013

———————————————-

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας  παρείχε  3ωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε εχθές Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 στο χώρο του σχολείου.

Η ΕΟΔ Αρκαδίας ευχαριστεί ιδιαίτερα, τον διευθυντή του σχολείου  κ. Βασίλειο Πισπα για την φιλοξενία, τον Σύλλογο Γονέων και  Κηδεμόνων  για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη που έδειξε  προς την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τους  γονείς  και τους εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους.  

—————————————

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο Δήμος Τρίπολης και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», σας προσκαλεί, τη Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00 μ.μ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης (αίθουσα “Δ. Μητρόπουλος”, 1ος όροφος), σε ενημερωτική συνάντηση για την πράξη «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ», στο πλαίσιο του προγράμματος των Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες(ΤΟΠ.ΕΚΟ). Στη συνάντηση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος (μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα (με έμφαση στις γυναίκες), αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών (με έμφαση στις γυναίκες), άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια), προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις του και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 230.233.

——————————————–

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν. ΣΚΟΡΙΝΗ

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 19.30, στην αίθουσα του ΦΟΤ, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, το Βιβλιοπωλείο ΩΡΑ και οι Εκδόσεις Καμπύλη, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ, Νίκου Σκορίνη «Δυτικοανατολικά της Γης-Μυθιστόρημα». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Γιώργος Βλάσης (Φιλόλογος), Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (Πρόεδρος ΟΕΒΑ), Κώστας Σκηνιώτης (Εκδότης – Λογοτέχνης).

——————————————–

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αρκαδίας, διοργανώνουν ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Ο ρόλος των γονιών στη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών τους – Σεμινάρια γονέων». Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. στο χώρο του σχολείου, με ομιλήτρια την κοινωνιολόγο – Επιστημονικό στέέχος του Κέντρου Πρόληψης, Φωτεινή Τραχανά.

——————————————-

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΓΕΑΣ

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ., στα πλαίσια των εκδηλώσεων του κοινωφελούς ιδρύματος “Μιχαήλ Ν. Στασινόπολυλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ”, στο πολιτιστικό κέντρο Σταδίου Τεγέας, θα λάβει χώρα ομιλία με θέμα: “Παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος – πρόληψη και αντιμετώπιση”, από το γαστρεντερολόγο του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, κ. Απόστολο Νταϊλιάνα. Είσοδος ελεύθερη.

——————————————–

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Α.Ο.Ο

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί στα εντευκτήρια του Σ.Α.Ο.Ο., Μητροπολίτου Δανιήλ 2Γ, εκδήλωση με θέμα: «Από τη μεσαιωνική πόλη στη νεότερη, από την οθωμανική στη νεοελληνική. Η συμβολή της ελληνικής επανάστασης στη δημιουργία της νέας ελληνικής πόλης στην Πελοπόννησο». Μέσα από πηγές περιηγητών και μαρτυρίες που προέρχονται από απομνημονεύματα αγωνιστών, θα δούμε πως άλλαξε η πόλη μας, η Τρίπολη από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα και τι μορφή πήρε από αρχιτεκτονική και κοινωνική άποψη! Η πορεία της Τρίπολης από Μεσσαιωνική σε Τούρκικη και κατόπιν σε Νεοελληνική πόλη, θα αναπτυχθεί από την Ιστορικό κυρία Εύα Γαλανιάδου! Θα ακολουθήσει συζήτηση.

———————————————

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΕ ΠΑΠΑΡΗ & ΣΤΟΛΟ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Την  10ην  Φεβρουαρίου 2013  πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου εις το Δημοτικό Διαμέρισμα Πάπαρι του Δήμου Τριπόλεως την σεβάσμια μνήμη  του  Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων  έχει ως ακολούθως:

Το Σάββατο 9ην  Φεβρουαρίου 2013, 5.30 μ.μ. θα ψαλεί  Μέγας Αρχιερατικός  Εσπερινός  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Την Κυριακή  10ην  Φεβρουαρίου 2013,  κυριώνυμο   ημέρα της εορτής,  από τις 7 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθή  Πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Θα ακολουθήση περιφορά της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων  του  Αγίου. Την ίδια μέρα, τη μνήμη του αγίου, πανηγυρίζει και το ιερό μετόχι της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας, στο Στόλο Κυνουρίας, με Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό την παραμονή της εορτής και Όρθρο και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής.

Προσκαλείται ο φιλόχριστος Λαός μας  να προσέλθη για να λάβη την ευλογία του Θεού, με  τις πρεσβείες του Αγίου  Χαραλάμπους. 

———————————————-
Η Ε.ΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ
 
Την πίτα της έκοψε σήμερα 4 Φεβρουαρίου η ΕΡΑ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ στα γραφεία του σταθμού. Ο πατέρας Γεράσιμος ευλόγησε και μοίρασε ευχές στη Διεύθυνση και στο προσωπικό της ΕΡΑ. Από την πλευρά του ο Προιστάμενος κ. Νίκος Πάππας ευχήθηκε μια χρονιά δημιουργική ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για μια δυναμική και ανοδική πορεία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Τέλος, ο κ.Πάππας κατέστησε σαφές ότι η ΕΡΑ Τρίπολης θα συνεχίσει στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης της φωνής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το φλουρί έτυχε στο τεχνικό κ.Ευθύμιο Αραμπό.

Η ΕΡΑ ευχαριστεί το Ζαχαροπλαστείο ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ που για μια ακόμη χρονιά προσέφερε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

———————————————

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ “ΠΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η “Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου” σας προσκαλεί, τη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00, στο κόψιμο της παραδοσιακής βασιλόπιτας του συλλόγου, στο καφέ ΠΑΝΘΕΟΝ. Ο Βασίλης Κατσαρός, ο Ηλίας Μώρος και η Μαργαρίτα Καραμολέγκου θα πλαισιώσουν μουσικά την εκδήλωση. Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε μια καλή δημιουργική και με υγεία χρονιά!

———————————————

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στα γραφεία της στην Τρίπολη (πλατεία Κολοκοτρώνη, 4ος όροφος), θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Τ.Ο του Λαϊκού Συνδέσμου “Χρυσή Αυγή”.

———————————————

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ “Η ΡΟΥΜΕΛΗ”

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 την ημέρα της εορτής του Οσίου Λουκά, προστάτη του συλλόγου, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, θα τελεστεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία. Μετά τον εκκλησιασμό, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Βασιλείου στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, θα προσφερθούν καφές και κεράσματα και θα γίνει η κοπή της πίτας των Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας.

———————————————

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Πελοποννήσου προσκαλεί τα μέλη του στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 από 18.00 έως 20.00 στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας (Ελ. Βενιζέλου 39, Τρίπολη), ώρα προσέλευσης 17.30 Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Χρ. Σπίρτζης.

———————————————

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΚΩΦΩΝ “ΜΟΡΙΑΣ”

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στην ταβέρνα “Μπασακιώτη”, θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παναρκαδικού Αθλητικού Ομίλου Κωφών “Μοριάς”. Την ίδια μέρα θα γίνει και λαχειοφόρος αγορά για την οικονομική ενίσχυση του ταμείου, για περαιτέρω πρόγραμμα στο μέλλον. Ο ΠΑΟΚΜ ιδρύθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2010 κι έχει σκοπό τη διάδοση του αθλητισμού στους κωφούς Αρκάδες και την εύρεση αθλητών για συμμετοχή στα πανελλήνια πρωταθλήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ).Ο ΠΑΟΚΜ προσπαθεί να μπει παραγωγική διαδικασία της ΕΟΑΚ ως προς τα πανελλήνια πρωταθλήματα διαφόρων αθλημάτων (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση κλπ. ολυμπιακά αθλήματα).

——————————————–

Η ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ., η Παγγορτυνιακή Ένωση έχει προγραμματίσει εκδήλωση για την κοπή της βασιλοπιτάς της, στα ιδιόκτητα γραφεία της, Πειραιώς 1, Ομόνοια, 7ος όροφος. Την ίδια ημέρα Την ίδια ημέρα η Ένωση στα πλαίσια στήριξης των οικογενειών του τόπου μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, των απόρων και των κοινωνικά ασθενέστερων, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τρόφιμα και ήδη ρουχισμού, τα οποία θα διατεθούν σε αυτούς μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Όποιος δύναται να προφέρει τρόφιμα ή ρούχα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, μπορεί σε συνεννόηση πρώτα με τη Γενική Γραμματέα κα Μαρία Αγγελοπούλου (τηλ. 6944.43.37.03 και 210.20.15.216) να τα φέρει στα γραφεία της Ένωσης. Το Δ.Σ. της Ένωσης καλεί όσους μπορούν και έχουν τη δυνατότητα, να στηρίξουν ενεργά αυτήν τη κοινωνική δράση αλληλεγγύης.

——————————————–

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Π.Ο.Ε ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας (Π.Ο.Ε) θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας, Τζωρτζ 9, πλατεία Κάνιγγος, 1ος όροφος και καλεί όλα τα μέλη της, τους Αρκάδες και φίλους της Αρκαδίας, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή, η οποία θα δώσει σε όλους την ευκαιρία για αντάμωμα, ανταλλαγή ευχών και συζήτησης για την Αρκαδία.

———————————————

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Κ.Α.Π.Η ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης διοργανώνει εκδρομή για τα μέλη του ΚΑΠΗ στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών, για προσκύνημα. Αναχώρηση από το ΚΑΠΗ (πλατεία Βαλτετσίου 4) στις 7:00 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του ΚΑΠΗ.

 ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προηγήθηκε δύο φορές στην Τρίπολη του Αστέρα και να πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αλλά οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη κατάφεραν ισάριθμες φορές να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, δείχνοντας καρδιά, πάθος, πίστη και ψυχή, τελειώνοντας τον αγώνα ισόπαλοι με 2-2.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Αστέρα και να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό, όταν μετά από μπαλιά του Σο, ο Σισόκο μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Αστέρα και με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Φούλοπ ανοίγοντας το σκορ (0-1). Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 25’ όταν μετά από μπαλιά του Ντε Μπλάσις, ο Περόνε κοντρόλαρε την μπάλα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πάσαρε στον επερχόμενο Ράγιος που με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καρνέζη και ισοφάρισε για τον Αστέρα (1-1). Ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε το προβάδισμα στο σκορ όταν ο Σισοκό με δυνατό φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το 1-2 στο 72ο λεπτό. Το πείσμα των ποδοσφαιριστών του Αστέρα έφερε στην τελευταία φάση του αγώνα ένα κερδισμένο πέναλτι, αφού ο Μπουμσόνγκ έπιασε την μπάλα με τα χέρια. Ο Περόνε ανέλαβε να εκτελέσει την «εσχάτη των ποινών» και σε ένα δραματικό φινάλε να βάλει την σφραγίδα του στο παιχνίδι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2. Αυτό ήταν το 9ο γκολ του Εμμάνουελ Περόνε στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ισοφαρίζοντας στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα τον Αθανασιάδη του ΠΑΟΚ. Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

———————————————

ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το χθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, με όσους αγωνίστηκαν να ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ όσοι δεν αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι προπονήθηκαν κανονικά. Στα ευχάριστα της προπόνησης, η επιστροφή του Χρήστου Καλαντζή σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ απουσίασε ο Ουρτάδο, που αναχώρησε για την πατρίδα του, μετά από κλήση για αγωνιστικές υποχρεώσεις με την εθνική Βενεζουέλας. Τέλος, τη Δευτέρα το μεσημέρι όσοι έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα θα παίξουν φιλικό παιχνίδι με την Κ-20, ενώ οι υπόλοιποι θα κάνουν κανονικά προπόνηση.

——————————————–

Ο ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ

Τα ονόματα των δέκα οκτώ ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της εθνικής ελπίδων για το φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της Σκωτίας (Τετάρτη 6/2, 15.00 στην Κόρινθο), ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο Δημήτρης Κουρμπέλης του Αστέρα. Οι προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα γίνουν τη Δευτέρα (16.00 στο γήπεδο του αγώνα) και την Τρίτη (16.00) στο Λουτράκι.

———————————————

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ 1-1

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, για τη 13η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, ο Παναρκαδικός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στην Τρίπολη με τον Ατρόμητο Λάππα. Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 31’ με τον Παναγιωτόπουλο, με τους γηπεδούχους να απαντούν άμεσα στο 33’ με το Δήμο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του Ατρόμητου. Ο Παναρκαδικός βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς, ενώ 26 βαθμούς έχει ο Ατρόμητος Λάππα, ο οποίος βρίσκεται στη 2η θέση. Για την επόμενη (14η) αγωνιστική του περιφερειακού πρωταθλήματος, ο Παναρκαδικός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αχαϊκή.

———————————————–

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Το Σάββατο ο Αρκαδικός, για τη 15η αγωνιστική της Α2 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, γνώρισε τη συντριβή εκτός έδρας από την Αμαλιάδα, από τον τοπικό Κόροιβο, με σκορ 81-59. Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους, ο Τσιότρας με 17 πόντους και τον ακολούθησαν ο Σιγκούνας με 12 πόντους και ο Πάνου με 9. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων (και του αγώνα) ο Κούρτης με 18 πόντους, με τους Νοέα και Τόμιτς να τον ακολουθούν, με 16 πόντους έκαστος. Για τη 16η αγωνιστική (Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, 5:00 μ.μ.) ο Αρκαδικός υποδέχεται στην Τρίπολη τη δεύτερη στη βαθμολογία με 25 βαθμούς Κηφισιά, ενώ ο Αρκαδικός βρίσκεται στην 9η θέση, με 20 βαθμούς.

———————————————-

19 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση οι αθλητές και οι αθλήτριες της προ-αγωνιστικής μας ομάδας, κατέκτησαν 19 μετάλλια και έκαναν πολύ καλούς χρόνους στην χειμερινή ημερίδα προ-αγωνιστικών κατηγοριών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου 2013.

Πιο συγκεκριμένα οι αθλητές μας κατέκτησαν οκτώ (8) χρυσά, τρία (3) ασημένια και οκτώ (8) χάλκικα μετάλλια, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αποτέλεσμα της σωστής προετοιμασίας τους από την αρχιπροπονήτρια μας Κωστούλα Οικονόμου. Μετάλλια κατέκτησαν οι:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙΡΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας θα σημειωθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16oC.

 

Αυξημένη συννεφιά θα σημειωθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12oC.

 

Αίθριος καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας και πιθανή βροχή αργά τη νύχτα, θα σημειωθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη