ΕΚΑ: Θλίψη, αγανάκτηση και ερωτηματικά για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Β.Κυνουρίας

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 13:14

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας με ανακοίνωση του για το θέμα του εργατικού δυστυχήματος  στο χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, δηλώνει τα εξής:

 Το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στο χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, με την τραγική απώλεια ενός 38χρονου εργάτη, μας γεμίζει θλίψη, οργή και αγανάκτηση δημιουργώντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα.Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, εργαζόμενος σε συνεργείο της εταιρείας GREENMEDIA ΕΠΕ τραυματίστηκε θανάσιμα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, την ώρα της δουλειάς διευρύνοντας το μακρύ πένθιμο κατάλογο των συναδέλφων που χάνουν την ζωή τους παλεύοντας για το μεροκάματο.

Επισημαίνεται πως σοβαρό εργατικό ατύχημα είχε σημειωθεί σε συνεργείο της ίδιας εταιρείας στις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στο Μεγαβούνι.

Για μια ακόμη φορά ένα τραγικό γεγονός στους χώρους εργασίας, έρχεται να αναδείξει την αναγκαιότητα διαρκών και αυστηρών ελέγχων για τη συμμόρφωση με τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, την εφαρμογή κανόνων υγείας και ασφάλειας, την άρτια συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, την ανάσχεση της απάνθρωπης εντατικοποίησης της δουλειάς, καθώς και τη μη εκτέλεση εργασιών που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των εργαζομένων.

Όλες οι συναρμόδιες αρχές επιβάλλεται να προχωρήσουν σε άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος αποδίδοντας πλήρως τις ευθύνες που τυχόν θα προκύψουν.

Το Ε.Κ.Αρκαδίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη.

Η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας πρέπει επιτέλους να κλείσει.