ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Η συνέντευξη τύπου των προπονητών της Α’ κατηγορίας (ph, vid)

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 20:32
Φωτο: alex*f sport images

Ρεπορτάζ: Φώτης Αλεξόπουλος

FotisAlexTο απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2016 η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου πραγματοποίησε στην Αρκαδική πρωτεύουσα και στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης την συνέντευξη Τύπου των προπονητών της Α’ τοπικής κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ η οποία ξεκινάει το προσεχές Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2016. Μία εκδήλωση στην οποία πέρα από την συνέντευξη Τύπου των προπονητών και εκπροσώπων των ομάδων της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, υπήρξαν ομιλίες με κεντρικό πρόσωπο τον έμπειρο Έλληνα προπονητή και υπεύθυνο των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Νίκο Κεραμέα, καθώς και βραβεύσεις ανθρώπων του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για την προσφορά τους στο άθλημα.

ekaskenop-02

Το ξεκίνημα της εκδήλωσης περιλάμβανε το χαιρετισμό του εκπροσώπου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου ο οποίος μίλησε για την Ένωση και την προσπάθεια των μελών της να στηρίξουν το τοπικό μπάσκετ. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης έμπειρος προπονητής, παλαίμαχος αθλητής και πλέον υπεύθυνο ακαδημιών του Ολυμπιακού κ. Νίκο Κεραμέα.

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στο μπάσκετ δίνοντας περισσότερο έμφαση στα λόγια του όχι τόσο στα καθρά τεχνικά ζητήματα του μπάσκετ, αλλά σε ιστορίες ζωής από το χώρο του αθλήματος για τον ίδιο και όχι μόνο. Αναφέρθηκε παράλληλα στις αξίες του αθλητισμού του του μπάσκετ και μετέδωσε τις δικές του προσωπικές συμβουλές προς τους προπονητές που βρίσκονταν στο πάνελ, αλλά και τους αθλητές που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

ekaskenop-01 ekaskenop-04

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων της Α’ τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Το λόγο πήραν όλοι οι προπονητές και εκπρόσωποι των συλλόγων και μίλησαν για τους στόχους τους. Αφού ακολούθησαν κάποιες ερωτήσεις για τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος και τις δυσκολίες ανάδειξης των ακαδημιών από τα τοπικά σωματεία, η εκδήλωση έκλεισε με τις τιμητικές βραβεύσεις.

Αναλυτικότερα στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο τοπικό μπάσκετ και συνολικά στο μπάσκετ της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου οι κ.κ. Θοδωρής Τσουκαλάς και Παύλος Νόντας. Την βράβευση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Γιάννης Κουτραφούρης. Παράλληλα στην εκδήλωση τιμήθηκε για την προσφορά του στο Ελληνικό μπάσκετ και στο χώρο των Ελλήνων προπονητών ο κ. Νίκος Κεραμέας. Την απονομή αυτή πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Σπύρος Παυλάκος. Τέλος ειδική βράβευση πραγματοποιήθηκε και στον έμπειρο προπονητή και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης κ. Γιάννη Χρυσανθόπουλου. Μία βράβευση που πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Χρήστος Δαμουρά.

ekaskenop-03

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του τοπικού μπάσκετ αλλά και παράγοντες του τοπικού μπάσκετ, η ομάδα του Απόλλωνα Τρίπολης καθώς και αθλητές του Συλλόγου Δρομέων. Τέλος παρουσία έδωσε και ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και εκπρόσωπος του ΣΕΦΑ Αρκαδικού στην εκδήλωση κ. Γιάννης Σμυρνιώτης.

 Τιμητικές βραβεύσεις ανθρώπων που πρόσφεραν στο τοπικό μπάσκετ

Το τελευταίο μέρος της συνέντευξη Τύπου και συνολικά της εκδήλωσης της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ το απόγευμα της Δευτέρας στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης περιλάμβανε τις βραβεύσεις σε πρόσωπα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το τοπικό μπάσκετ και έχουν προσφέρει αρκετά στο άθλημα. Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου βρήκε λοιπόν ακόμη μια ευκαιρία να τιμήσει αυτά τα πρόσωπα.

ekaskenop-05

Αρχικά τιμητική βράβευση πραγματοποιήθηκε στους προπονητές Θεόδωρο Τσουκαλά και Παύλο Νόντας για την συνολική προσφορά τους στο τοπικό μπάσκετ. Την απονομή αυτή πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Γιάννης Κουτραφούρης. Από την πλευρά τους τα τιμώμενα πρόσωπα είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ένα μικρό χαιρετισμό για την προσφορά τους αλλά και για το δικό τους σχόλιο στο τοπικό μπάσκετ.

Στη συνέχεια τιμητική βράβευση πραγματοποιήθηκε στους πολύπειρους προπονητές Νίκο Κεραμέα και Γιάννη Χρυσανθόπουλο για την προσφορά τους στο χώρο των Ελλήνων προπονητών αλλά και στο Ελληνικό μπάσκετ. Την απονομή στον κ. Κεραμέα πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Σπύρος Παυλάκος, ενώ την απονομή στον κ. Γιάννης Χρυσανθόπουλο πραγματοποίησε ο κ. Χρήστος Δαμουράς.

Μετά το τέλος των βραβεύσεων πραγματοποιήθηκαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες των παρευρισκόμενων προπονητών μαζί με τα τιμώμενα πρόσωπα και τους ανθρώπους της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

ekaskenop-06

Δείτε το σχετικό βίντεο: