Εκδήλωση ΔΙΚΕ Πελ/σου για την Άλωση της Τριπολιτσάς με έκθεση, ομιλία, τραγούδια (vid,ph)

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 10:27

Η έκθεση με εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και Τρίπολης θα λειτουργεί μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, αργά το βράδυ, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και τον Διοικητή της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (IV) Μεραρχία Πεζικού Γ.Μπουζάκη τα εγκαίνια της έκθεσης με αρχειακό υλικό που βρίσκεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης.Μετά την κοπή της κορδέλας της έκθεσης παρουσία και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και αρκετού κόσμου, έγινε ξενάγηση στα εκθέματα, που θα παραμείνουν μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου στον πάνω χώρο του Μαλλιαροπουλείου.

Κατόπιν ακολούθησε εκδήλωση με μουσική και τραγούδια για την Επανάσταση από την Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου. Τραγούδησε η Νίκη Κούλη και το Νεανικό γυναικείο Τμήμα της Χορωδίας Τρίπολης.

Πραγματοποιήθηκε δε ομιλία από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιο Χρήστου με θέμα “Αθέατες πτυχές της Άλωσης της Τριπολιτσάς”.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια της έκθεσης και τα εκθέματα, καθώς και από την εκδήλωση. Επίσης δείτε βίντεο με ένα μεγάλο μέρος της όλης εκδήλωσης της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου.

Εκδήλωση της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου για την Άλωση της Τριπολιτσάς