Εκδήλωση για το Αρκαδικό Ιδεώδες, τον Εθελοντισμό και την Κοινωνική Προσφορά

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 11:34

Χρυσό μετάλλιο τιμής στο Γιάννη Σμυρνιώτη για το έργο και την προσφορά του στον πολιτισμό, την κοινωνική μέριμνα και τον αθλητισμό, από το Διεθνή Αυστριακό Ανθρωπιστικό Οργανισμό «Αλμπερτ Σβάιτσερ»Ειδική εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 7 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ,Τουρισμού και της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα στο «Μαλλιαροπούλειο» Θέατρο Τρίπολης. Με απονομή τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες για τη συμβολή τους στην προβολή του Αρκαδικού Ιδεώδους καθώς και για το έργο και την προσφορά τπυς στον άνθρωπο , την κοινωνία , τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Οι πέντε Καλλικρατικοί Δήμοι της Μητροπολιτικής Αρκαδίας εντάχθηκαν στη μεγάλη Αρκαδική οικογένεια του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδίας που αριθμεί μέχρι στιγμής 34 πόλεις και περιοχές που φέρουν το όνομα Αρκαδία. Ταυτόχρονα εντάχθηκαν ο Διεθνής Αυστριακός Ανθρωπιστικός Οργανισμός Αλμπερτ Σβάιτσερ, το Ελληνικό αδελφό Σωματείο του Αμερικανικού Ιδρύματος Parrahasian Heritage Fountation που προωθεί τη θεσμοθέτηση και λειτουργία του πρώτου Εθνικού Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα στην περιοχή της Παρρασίας κοιτίδας των Αρκάδων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Αυστριακό Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό που το έργο του και η προσφορά του επικεντρώνεται στη στήριξη ανθρωπιστικών προγραμμάτων στους τομείς της υγείας , της παιδείας και του πολιτισμού στο πνεύμα του μεγάλου ανθρωπιστή Αλμπερτ Σβάιτσερ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Γιορκ Στάινερ απένειμε:

Το Μετάλλιο Ανθρωπιστικής Αξίας στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρο για το ποιμαντικό , κοινωνικό έργο και την προσφορά του κατά τα 30 χρόνια της Αρχιεροσύνης του.

Το Χρυσό Μετάλλιο Τιμής στον Γιάννη Σμυρνιώτη για το έργο και την προσφορά του στον πολιτισμό , την κοινωνική μέριμνα και τον αθλητισμό.

Το Χρυσό Μετάλλιο Τιμής στην κ. Γιαννούλα Γκουντάνη για τη δωρεά της στη δημιουργία του αιμοδυναμικού τμήματος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.

Το Σταυρό Τέχνης και Επιστήμης στον κ Νίκο Φλώρο για το έργο και την προσφορά του στις τέχνες και την κοινωνία.

Η υψίφωνος Ελένη Λυγία συνοδευόμενη στο πι΄πανο από την κυρία Λούση Γεωργιάδη παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα με συνθέσεις Σοπέν , Σουμαν και Μόζαρτ εμπνευσμένες από την Αρκαδία.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά στον Δήμο Τρίπολης της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Διεθνούς φήμης Εραλδικού Καλλιτέχνη Ιωάννη Βλαζάκη που απεικονίζει το θυρέο της Τρίπολης με διαχρονικά σύμβολα της Αρκαδίας συμμετοχή του στην προσπάθεια ενίσχυσης του φακέλου Υποψηφιότητας του Δήμου για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Ευρώπης το 2021.