Εκδήλωση με τον Ψυχίατρο Δ.Σούρα για τον εκφοβισμό και τον διαδικτυακό εθισμό στο Ροεινό (vid,ph)

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 10:28

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο Ροεινό ΔΕ Φαλάνθου Δ.Τρίπολης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα με θέμα τον εκφοβισμό (bullying) και τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η ομιλία του κ.Σούρα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης” Μάθε, μίλα, ζήσε”, μία καμπάνια που έχει σκοπό να αφυπνίσει την κοινωνία, την οικογένεια και την σχολική κοινότητα για τον εκφοβισμό που λόγω παγκοσμιοποίησης, ανύπαρκτων ανθρώπινων σχέσεων, κυρίως στις μεγάλες πόλεις καθώς και των οικογενειακών προβλημάτων έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με περιπτώσεις που φθάνουν ακόμα και σε αυτοκτονίες.Ο κ. Σούρας πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα ομιλία με διαδραστικό τρόπο, συμμετείχαν δηλαδή μικροί και μεγάλοι, θέτοντας ερωτήματα, ενώ όπως ειπώθηκε θα πρέπει να υπάρξει γνώση γύρω από τα παραπάνω ζητήματα, συνεργασία και φυσικά τον κυριότερο ρόλο τον έχουν οι γονείς.

Χαρακτηριστική η φράση του κ. Σούρα “πίσω από κάθε τι καλό ή κακό θα πρέπει να αναζητείται ο γονιός”.

Στην εκδήλωση να σημειώσουμε πως το  “παρών” έδωσε ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης  Κώστας Τζιούμης, ο οποίος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση και βίντεο με τις δηλώσεις της Πρόεδρου του Συλλόγου Ελένης Καρούντζου, του ψυχίατρου Δ.Σούρα στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5, τον χαιρετισμό του νέου Δημάρχου Κ.Τζιούμη καθώς και αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Σούρα.