Τρίπολη: Εκδήλωση για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Πελ/σο (vid, ph)

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 21:31

Εκδήλωση για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη αργά το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαρτίου, από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και το Κέντρο Αποκατάστασης “Παλλάδιον”.

Ο τουρισμός υγείας αποτελεί μία ειδική αγορά στον τομέα του τουρισμού με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γενικότερα και ειδικότερα στην πόλη της Τρίπολης αλλά απαιτείται περιφερειακή  και εθνική στρατηγική.Ήδη έχουν αναπτυχθεί κάποιες μορφές ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, όπως για παράδειγμα οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα για εξωσωματική γονιμοποίηση αλλά μπορούν να αναπτυχθούν και άλλα είδη, όπως η αποκατάσταση.

Απαραίτητη είναι η πιστοποίηση των φορέων που θα παρέχουν τουρισμό υγείας, αφού οι τουρίστες αυτού του είδους αποτελούν ειδική κατηγορία τουριστών.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ (Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5) Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Βόσνος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογιός, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Νίκος Καραλής και Τάκης Παρασκευόπουλος αντίστοιχα και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης και αρκετός κόσμος.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και  στο βίντεο τις δηλώσεις που έγιναν πριν την εκδήλωση από την κα. Αγγελική Κατσάπη, Διεθνή Επιθεωρήτρια Υπηρεσιών Υγείας – Ιατρικού Τουρισμού, Temos International, την κα. Κατερίνα Εξακουστίδου, MBA, Co owner, Vitabroad , τον Πρόεδρο του ΤΟΠ Κώστα Μαρινάκο και την κα. Κατερίνα Καρνιαδάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κέντρου “Παλλάδιον” και στη συνέχεια ένα απόσπασμα από τα όσα είπε ο κ.Σωτηρόπουλος που συντόνιζε την συζήτηση.