Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που «ξάφριζε» σπίτια και οχήματα

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013 07:37

Εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τρία (3) άτομα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Συνολικά από την δράση τους, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις 12.500 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε οικίες και οχήματα, ενώ εξιχνιάστηκαν δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών -και απόπειρες-, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Συνελήφθη, προχθές (4-9-2013) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ένας (1) 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμα τρεις (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές και τεχνικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τα τέλη Μαρτίου, έως και τα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι ανωτέρω, με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες κλοπών, σε οικίες και οχήματα:

 • Κατά το χρονικό διάστημα από την 24-3-2013 το βράδυ, έως την 25-3-2013 το πρωί, στο Στενό Αρκαδίας, προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς να τα καταφέρουν.
 • Την 3-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλωνίσταινα Αρκαδίας, προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού χωρίς να τα καταφέρουν.
 • Την 5-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς να τα καταφέρουν.
 • Την 5-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και χρήματα. Επιπλέον, αφαίρεσαν τα κλειδιά δύο οχημάτων του ίδιου ιδιοκτήτη, τα οποία ερεύνησαν, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό τους.
 • Την 5-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, διέρρηξαν όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.
 • Την 19-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στο Μερκοβούνι Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και χρήματα.
 • Την 27-3-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στην Πιάνα Αρκαδίας, μπήκαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
 • Την 2-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στο Κάψια Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
 • Την 4-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στον Παλαιόπυργο Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
 • Την 26-3-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στη Νεστάνη Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.
 • Κατά το χρονικό διάστημα από την 18-3-2013 το απόγευμα, έως την 22-3-2013 το απόγευμα, στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.  
 • Την 28-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στο Θάνα Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
 • Την 27-4-2013 το βράδυ, στο Θάνα Αρκαδίας, προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς να τα καταφέρουν.
 • Κατά το χρονικό διάστημα από την 18-3-2013 το βράδυ, έως την 19-3-2013 το πρωί, στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
 • Την 1-4-2013 το πρωί, στη Μεσσοράχη Αρκαδίας, προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς να τα καταφέρουν.    
 • Την 7-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στη Μανθυρέα Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις 12.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Μέρος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν, βρέθηκαν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής ομάδας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.