Ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό Oruc Reis

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 11:58
Πηγή φωτο: Πολεμικό Ναυτικό

Ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, αναφέρει η Ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα rua.gr με σχετικό δημοσίευμα.

Το ρεπορτάζ της Ρωσικής ιστοσελίδας με τίτλο: “Πώς ένα ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό Oruc Reis“, αναφέρει:Οι λεπτομέρειες της ειδικής επιχείρησης του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έχουν γίνει γνωστές, ως αποτέλεσμα του οποίου το τουρκικό σεισμικό πλοίο έρευνας Oruc Reis διέκοψε τη δουλειά και επέστρεψε στο λιμάνι.

Είναι γνωστό ότι στις 13 Αυγούστου, η φρεγάτα του Ελληνικού Ναυτικού Λήμνος έρχεται σε αντιπαράθεση με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, το οποίο φρουρούσε το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο εκείνη την εποχή διεξήγαγε έρευνα στην ελληνική ΑΟΖ κοντά στο νησί του Καστελόριζο. Ενώ οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν ελιγμό γύρω από το Oruc Reis, το ελληνικό υποβρύχιο περνούσε κάτω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Οι ακριβείς πληροφορίες για το περιστατικό δεν έχουν αναφερθεί, αλλά, προφανώς, το ελληνικό υποβρύχιο έκοψε τα καλώδια ή κατέστρεψε τον εξοπλισμό του για υποβρύχια εργασία. 

Το Oruc Reis φέρεται να διέκοψε την έρευνα και επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας.

Η Ελλάδα είχε προηγουμένως προειδοποιήσει την Τουρκία ότι θα παρέμβει σε τέτοιες εργασίες, υπαινιγμό για διακοπή καλωδίων ή ζημιά στον εξοπλισμό. Τώρα, προφανώς, έχει αρχίσει να εκπληρώνει τις απειλές της. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα είχε επιτεθεί στο σεισμικό σκάφος της Oruc Reis και προειδοποίησε ότι αν το ξανακάνει στο μέλλον, η Τουρκία θα δώσει αντίποινα“.

Δείτε στο σύνδεσμο της πηγής που ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο.

Πηγή: https://rua.gr/