Ενημέρωση για την ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου παρουσία Βλάση – Κοντοζαμάνη (video – pics)

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 15:31

Ενημέρωση για την ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση που έγινε, το μεσημέρι της Παρασκευής 11/12/2020.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκαν, μεταξυ άλλων, οι δύο Αρκάδες Υφυπουργοί, Κώστας Βλάσης (Εξωτερικών) και Βασίλης Κοντοζαμάνης (Υγείας).Αρχικά, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, κ. Τάσος Τζανής, ενημέρωσε για τον εξορθολογισμό των δαπανών και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, ανέλυσε τα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και, ακολούθως, αναφέρθηκε  στο μηχάνημα μοριακού ελέγχου που δώρισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο γαστρεντερολογικό τμήμα, όπου έχουν γίνει 1086 γαστροσκοπήσεις, 929 κωλονοσκοπήσεις και 535 ενδοσκοπικές εκτομές, τονίζοντας ότι είναι πολλά τα χρήματα που έχουν γλιτώσει οι φορολογουμένοι.

Για τον Αξονικό τομογράφο, ανέφερε ότι και εκεί παράγεται ένα μεγάλο έργο.

Αναφορά έγινε στην αξιοποίηση των κληροδοτήματων, στην αποπεράτωση του Ψυχιατρείου, στην ενεργειακή αναβάθμιση, στην καθ’ ύψος επέκταση του Νοσοκομείου και στο όραμα που είναι το Πανεπιστημιακό Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Τέλος, μίλησε για τους δωρητές που ενισχύουν, τους Παναρκάδες της Αμερικής, την δωρεά Βασιλείου Τσιώλη για το τμήμα εμφραγμάτων και εγκεφαλικών, την δωρεά Γκουντάνη, την Κόκκορη Αικατερίνη αλλά και το Δήμο Τρίπολης, που βοηθά σε θέματα που αφορούν την καθαριότητα στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Αρκάς αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και λόγω της καταγωγής του και μίλησε για το έργο στήριξης του δημοσίου συστήματος Υγείας στην περίοδο της πανδημίας.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλης, είπε: «Είναι ιδιαίτερη στιγμή για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Όλο αυτό το διάστημα θα αντιλαμβάνεστε ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη».

Ο Δήμαρχος, Κώστας Τζιούμης, τόνισε: «Για μένα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι καμάρι και είμαστε πολύ περήφανοι. Ακούγοντας τα στατιστικά στοιχεία, βλέπουμε ότι μας έβγαλε ασπροπρόσωπους και για την πανδημία».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελποννήσου, κ. Αθανάσιος Κατσής, μίλησε για τη Νοσηλευτική σχολή και πρόσθεσε ότι «για μας είναι στρατηγικός στόχος η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δομών υγείας. Θα προωθηθεί στο Υπουργείου Υγείας για ίδρυση τμήματος Δημόσιας Υγείας στην Τρίπολη. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Τζανή».

Ο Υφυπουγός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλασης, τόνισε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. θα μιλήσω ως βουλευτής Αρκαδίας που με έχει τιμήσει επανειλημμένως ο κόσμος της Αρκαδίας και ως γιατρός που έχει δουλέψει σε αυτό το Νοσοκομείο και ως Τριπολίτης που έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει εδώ».

Ακολούθησε επίσκεψη στους χώρους που βρίσκεται το μηχάνημα μοριακού ελέγχου, το γαστρεντερολογικό τμήμα και ο αξονικός τομογράφος.