Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε κουρείς και κομμωτές της Τρίπολης (vid, ph)

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 10:38

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου -Διεθνή Hμέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των
Γυναικών, η Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη) της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) και τον  Σύλλογο Κουρέων και Κομμωτών του Δήμου Τρίπολης, διοργάνωσαν δράση με θέμα «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΒΙΑ» που μεταδόθηκε ζωντανά από τη ΔΡΤ 91,5 .

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Επιτελικής/ Συντονιστικής Δομής, με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Τρίπολης, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, σήμερα  Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ. και περιελάμβανε ομιλίες, προβολή ταινίας μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ.Εξειδικευμένα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης απευθύνθηκαν προς τους επαγγελματίες κουρείς και κομμωτές της πόλης, οι οποίοι για πολλές γυναίκες αποτελούν άτομα αναφοράς των προσωπικών τους βιωμάτων,  με στόχο την ευαισθητοποίηση των εν λόγω επαγγελματιών και η παροχή προς αυτούς εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με τον εντοπισμό και την παραπομπή, στις αρμόδιες υπηρεσίες, γυναικών που υφίστανται ή έχουν υποστεί βία, αλλά  και αυτών που είναι εν δυνάμει θύματα, με απώτερο σκοπό την ψυχοκοινωνική, και όχι μόνο, στήριξή τους.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν όλοι οι υποχρεωτικοί κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19, όπως αυτοί ισχύουν από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΟΥΡΕΙΣ & ΚΟΜΜΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

10:00-10:15 π.μ.
Προσέλευση

10:15-10:30 π.μ.
-Χαιρετισμοί
-Παρουσίαση Επιτελικής/Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης
Εισηγητής:
Φοίβος Φραγκούλης, Ψυχολόγος Επιτελικής/Συντονιστικής Δομής

10:30-10:45 π.μ.
Παρουσίαση Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης
Εισηγήτρια:
Αγγελική Χριστοπούλου,Σύμβουλος Κοινωνικής και Εργασιακής Στήριξης

10:45-11:05π.μ.
Ενδοοικογενειακή/ Συντροφική Βία: Ένα συχνό και επίκαιρο φαινόμενο
Εισηγήτρια:
Θεοδώρα Τσαούση, Σύμβουλος Ψυχολογικής και Εργασιακής Στήριξης

11:05-11:20 π.μ.
Ενδοοικογενειακή/Ενδοσυντροφική Βία: Νομικό πλαίσιο
Εισηγήτρια: Ελένη Μητροπούλου, Σύμβουλος Νομικής Στήριξης

11:20-11:45 π.μ.
Προβολή ταινίας μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ με θέμα:
«Η βία κατά των γυναικών»

11:45 π.μ. – 12:00 μ.μ.
Συζήτηση