Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος (ph)

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 21:35
Φωτο: arxon.gr

Γύθειο –  Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, υποδέχθηκε σήμερα η ιστορική Μητρόπολη Μάνης, το Νέο της Ποιμενάρ­χη, Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Τοποτηρητού Σεβ. Μητρο­πο­λίτου Σπάρτης κ. Ευσταθίου και πλειάδας Αρχιερέων, ο ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν το Σεβασμιώ­τα­το στη πλατεία Ηρώων του Γυθείου.

Το Μητροπολίτη καλοσώρισε ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ενώ ο Νέος Μητροπολίτης ευλόγησε το πλήθος, ευχαρίστησε εγκαρδίως και φανερά συγκινημένος για τη θερμή υποδοχή και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο πεσόντων της πόλης.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μάνης μετέβη εν πομπή στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου όπου έλαβε χώρα η τελετή ενθρονίσεώς του (ο ενθρονιστήριος λόγος ΕΔΩ).

Κατ’ αυτήν ανεγνώσθησαν η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνό­δου και το Προεδρικό Διάταγμα Εκλογής, Αναγνωρίσεως και Κατα­στάσεως του Νέου Μητροπολίτη Μάνης, ενώ στη συνέχεια σε προσφωνή­σεις τους ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, ο Περιφε­ρειάρ­χης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ. Συμεών Λαμπρινάκος καλοσώρισαν το Μητροπολίτη και του ευχήθηκαν λαμπρά και καρποφόρα Ποιμαντορία.

Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτη Μάνης, κ. Χρυσοστόμου

Πηγή: arxon.gr