Εορτή Αγ. Γεωργίου στο Ελαιοχώρι | Εσπερινός και περιφορά της εικόνας με άλογα (vid,ph)

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 12:11

Και φέτος τηρήθηκε το έθιμο και την παραμονή της Εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Αγίου που έχει συνδεθεί με τα άλογα, μετά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας, έγινε η περιφορά της Εικόνας με καβαλάρηδες.

Πάνω από 20 άλογα πήραν μέρος, ως μπροστάρηδες. από την Τρίπολη και άλλες γειτονικές περιοχές, στην περιφορά της εικόνας και ακολούθησε η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, νέοι με παραδοσιακές στολές από το Κέντρο Ελληνικού χορού της Μ.Καραπάνου και πλήθος πιστών που βρέθηκε στο όμορφο παραγωγικό χωριό της ΔΕ Κορυθίου του Δ.Τρίπολης για να τιμήσει τον Άγιο Γεώργιο.Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ.Κατσίρης και Γ.Μπακούρης, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Γεωργανόπουλος ,Γ.Μπένος,Δημήτρης Κοσκινάς, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης καθώς και η Πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δ.Τρίπολης και το “Χριστός Ανέστη” που έψαλαν ιερείς και πιστοί.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με την περιφορά της Εικόνας και τις δηλώσεις για “χρόνια πολλά” του Προέδρου του χωριού Γ.Μέγγου, του ΠΣ Γιάννη Κατσίρη που κατάγεται από το χωριό και της πολιτευτή Αρκαδίας Εύης Τατούλη.

Εορτή Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώρι