Έπαρση της σημαίας στο “Κάθισμα του Κολοκοτρώνη” στην Τρίπολη (ph)

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 11:15

Στην έπαρση της σημαίας στην περιοχή “κάθισμα του Κολοκοτρώνη”, στον λόφο της Αγιοθοδώρας, πάνω από την Τρίπολη, παρέστη το πρωί χθες 22/9,  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η τελετή, στην οποία παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, καθώς και ο διοικητής ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) “Πελοπόννησος” υποστράτηγος Λεωνίδας Γιοβάνης, ολοκληρώθηκε με απαγγελία από ηθοποιό στίχων από τον Υμνο προς την Ελευθερία του Διονύσιου Σολωμού οι οποίοι αναφέρονται στην κατάληψη της Τριπολιτσάς από τους επαναστατημένους Ελληνες στις 25 Σεπτεµβρίου 1821.Το “κάθισμα του Κολοκοτρώνη” είναι ένας βράχος, σκαλισμένος σε σχήμα που θυμίζει θρόνο και η παράδοση θέλει να είναι το σημείο που ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε στήσει το στρατηγείο του κατά την πολιορκία της Τρίπολης.

Επαρση σημαίας στο “κάθισμα του Κολοκοτρώνη” παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. ΝίκαΕπαρση σημαίας στο “κάθισμα του Κολοκοτρώνη” παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. ΝίκαΕπαρση σημαίας στο “κάθισμα του Κολοκοτρώνη” παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. ΝίκαΕπαρση σημαίας στο “κάθισμα του Κολοκοτρώνη” παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. ΝίκαΕπαρση σημαίας στο “κάθισμα του Κολοκοτρώνη” παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. ΝίκαΕπαρση σημαίας στο “κάθισμα του Κολοκοτρώνη” παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα