Επετειακή εκδήλωση για την ένωση Κρήτης – Ελλάδας (vid)

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013 09:20

Επετειακή εκδήλωση ιστορικής μνήμης, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή – αργά το απόγευμα – στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη.Το παρών έδωσαν – και τους υποδέχτηκε ο Διοικητής του Στρατοπέδου, στο αμφιθέατρο της Μονάδας – Ο Δήμαρχος της Αρκαδικής Πρωτεύουσας Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης, οι Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής μας, οι Αντιδήμαρχοι Τρίπολης Σάββας Σαββάκης – Σταύρος Κουκάκης και Δημήτρης Κοσκινάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Δημήτρης Τασιγιαννάκης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Τρίπολης Χριστίνα Ζαμπαθά, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Κωνσταντίνου (Ματζαγρά) Κώστας Δαύρος, πολίτες καθώς και νεοσύλλεκτοι οπλίτες από όλα τα Επιταλικά Σώματα του Στρατού μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία για την ιστορική διαδρομή της Κρήτης μέχρι την ένωση της και ανάγνωση κειμένων φιλελλήνων λογοτεχνών, που με την τέχνη τους στήριξαν τους αγώνες των Κρητών και παρουσίαση με ένα πρόγραμμα από χορούς της Κρήτης.. με τον Χορευτικό Όμιλο της Τρίπολης. Αλλά χορούς και τραγούδια, από νεοσύλλεκτους οπλίτες, καταγόμενοι από το νησί της Κρήτης.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης μέσω της Ιστοσελίδας της www.Drt 915.gr, προσφέρει και παρουσιάζει ιντερνετικά σε όλο τον κόσμο, σχεδόν ολόκληρη την εκδήλωση διότι σαν σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2013, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με το Ελληνικό Κράτος.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε και καλωσόρισε τους επισκέπτες, νεοσυλλέκτους και επισήμους ο Ταξίαρχος (Ι) Γιάννης Πουλόπουλος, Διοικητής του διακλαδικού κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων οπλιτών της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.