Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Τους τρόπους που διαμορφώνονται οι Εργασιακές σχέσεις σύμφωνα με τον Νέο Εργασιακό Νόμο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι στη e- εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 23 Ιουνίου μέσω της σελίδας του στο Facebook στο κανάλι του στο youtube και της πλατφόρμας του zoom. Oι παρουσιάσεις ήταν ουσιώδεις και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε τη μαγνητοσκοπημένα την εκδήλωση και κατεβάσετε όλο το ενημερωτικό υλικό του Νέου Εργασιακού Νόμου.



ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ – ΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ 28/6
Χωρίς μάσκα μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες της χώρας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός και συγχρωτισμός, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 23/6 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.  Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου αίρεται ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας. Παράλληλα, αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.  Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα.

ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Μέσα από την πλατφόρμα oss.aade.gov.gr , η  ΑΑΔΕ δημιούργησε την ψηφιακή Υπηρεσία Μίας Στάσης ΦΠΑ (VAT One Stop Shop, VAT OSS) με σκοπό την άμεση και καλύτερη δυνατή διευκόλυνση των επιχειρήσεων, που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ΦΠΑ στις εισαγωγές και τις ενδοενωσιακές λιανικές συναλλαγές (Business to Consumers), μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ, η ψηφιακή Υπηρεσία Μίας Στάσης ΦΠΑ (VAT OSS) επιτρέπει στις επιχειρήσεις προμήθειας αγαθών και παροχής υπηρεσιών να εγγραφούν για σκοπούς ΦΠΑ σε ένα μόνο κράτος- μέλος της ΕΕ, στο οποίο αποδίδουν και τον ΦΠΑ, που αφορά τα άλλα κράτη μέλη, καθώς και τον ΦΠΑ στις εισαγωγές από τρίτες χώρες, για αποστολές αξίας μέχρι 150 ευρώ.

 ΕΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Κλείνει το χάσμα καινοτομίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ, με την Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες της ΕΕ να σημειώνουν βελτίωση απόδοσης πάνω από 25% την περίοδο 2014-2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων για την καινοτομία το 2021, κατά μέσο όρο, οι επιδόσεις της καινοτομίας έχουν αυξηθεί κατά 12,5% από το 2014. Υπάρχει συνεχής σύγκλιση εντός της ΕΕ, με τις χώρες με χαμηλότερες επιδόσεις να αναπτύσσονται ταχύτερα από αυτές με υψηλότερες επιδόσεις, κλείνοντας έτσι το χάσμα καινοτομίας μεταξύ τους. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πέντε χώρες της ΕΕ που έχουν δει τη μεγαλύτερη βελτίωση σε θέματα καινοτομίας, πάνω από 25% (μαζί με την Κύπρο, την Εσθονία, την Ιταλία και τη Λιθουανία).

ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών-ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» είτε για πρώτη φορά, είτε κατόπιν απόρριψης, θα πρέπει να προσέχουν ορισμένα σημεία προκειμένου να μην απορριφθεί η αίτησή τους. Αυτό σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Δείτε τα σημεία που χρήζουν προσοχής  στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων εκτός εργατικού δυναμικού (ηλικίας 15-64 ετών), κατατάσσεται η Ελλάδα, μετά την Ιταλία και την Κροατία, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τη Eurostat, το 2020 στην ΕΕ το ποσοστό των ατόμων εκτός του εργατικού δυναμικού ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού σε ηλικία εργασίας (15-64 ετών), ανήλθε σε 27,1%, αυξημένο κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019. Τα υψηλότερα ποσοστά κατέγραψαν η Ιταλία (35,9%), η Κροατία (32,9%), η Ελλάδα (32,6%), το Βέλγιο (31,4%) και η Ρουμανία (30,8%). Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Σουηδία (17,5%), στην Ολλανδία (19,1%), στην Εσθονία (20,7%), στη Γερμανία (20,8%) και στη Δανία (21,0%).

Προηγούμενο άρθροΓ. Παπαηλιού: Η κατάργηση του Γυμνασίου Κοντοβάζαινας συνιστά πλήγμα για τη Γορτυνία και τα χωριά της
Επόμενο άρθροΕντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία της δημόσιας υγείας – Μόλις 3 παραβάσεις για μετακίνηση στην Πελοπόννησο