Επιδείνωση του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις – Έκτακτο δελτίο καιρού από την Ε.Μ.Υ.

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 12:08

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αύριο Πέμπτη (21-12-2017) στις νοτιότερες περιοχές της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:1. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (21-12-2017)

Α. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ). ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ).

Β. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΚΝΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ 600 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.

ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ) ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ (500-600 ΜΕΤΡΑ).

Γ. ΟΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ 9 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ.

Δείτε Live εικόνα από την πόλη της Τρίπολης

2. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (22-12-2017)

Α. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ).

Β. ΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

3. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (23-12-2017)

ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

ΠΙΘΑΝΗ ΝΕΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ
ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ