Επιφυλακτικός ακόμη ο κόσμος με τα καταστήματα εστίασης στην Τρίπολη (+ph, vd)

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 18:15
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης στο κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας σε ότι αφορά την κίνηση και τη δραστηριότητα των καταστημάτων εστίασης, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για το πώς έχει η κατάσταση στον κλάδο με τη συμπλήρωση ενός 10ημέρου επαναλειτουργίας.

Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι ακόμη ο κόσμος είναι επιφυλακτικός στο να επισκεφθεί τα καταστήματα εστίασης κυρίως σε ότι αφορά το φαγητό, θέλοντας πιθανότατα να αποφύγει τον συνωστισμό. Την ίδια ώρα πάντως μέσα από το σχετικό ρεπορτάζ διαπιστώθηκε ότι τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για το θέμα του κορωνοϊού ακολουθώντας τα αντίστοιχα Υγειονομικά πρωτόκολλα. Διαπιστώσαμε ότι τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις, οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν γάντια και μάσκες, ενώ σε εμφανή σημεία υπάρχουν αντισηπτικά και καθαριστικά για χρήση από τους πελάτες, αλλά και για συχνό καθαρισμό των τραπεζοκαθισμάτων. Επίσης στη διάρκεια του ρεπορτάζ, μεσημέρι Πέμπτης (04/06) με καλό καιρό και σε ώρα που ο κόσμος συνήθως πηγαίνει να γευματίσει, η κίνηση χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα περιορισμένη στις περισσότερες περιπτώσεις, πέρα από κάποιες πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως υπήρχε μεγαλύτερη κίνηση.Με βάση τα όσα ειπώθηκαν από τους επαγγελματίες στα καταστήματα εστίασης η κίνηση δεν είναι ικανοποιητική με το βασικότερο λόγο να έχει να κάνει με την επιφυλακτικότητα του κόσμου να κάτσει για ένα καφέ ή για φαγητό, φοβούμενος ακόμη τους συνωστισμούς. Αποτελεί γεγονός επίσης ότι και η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών με τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες επηρέασε αρκετά την κίνηση στις επιχειρήσεις εστίασης κάτι που μας είπαν και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του κλάδου.

Η ζημία από το κλείσιμο των καταστημάτων για μεγάλο διάστημα έχει επηρεάσει λιγότερο ή περισσότερο όλες τις επιχειρήσεις. Άλλα θέματα προβληματισμού έχουν να κάνουν με τις υποχρεώσεις των καταστημάτων με τις υποχρεώσεις προς τρίτους όπως είναι τα ενοίκια, τα διάφορα πάγια, καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που τρέχουν όσο οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν την επαναλειτουργία τους ύστερα από αρκετές εβδομάδες, αλλά η κίνηση δεν κρίνεται ακόμη ικανοποιητική.