Επιμελητήριο Αρκαδίας | Ενημέρωση για το πρόγραμμα CLLD-LEADER ιδιωτικού χαρακτήρα (vid,ph)

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019 19:23

Ενημερωτική εκδήλωση για το μέτρο 19 του Προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 με τίτλο “Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD-LEADER) πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την ΑΝΒΟΠΕ, την Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου, μίλησαν για το πρόγραμμα ο συντονιστής του Γιώργος Κωστούρος και οι συνεργάτες του.Χαιρετισμό -καλωσόρισμα απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Τρουπής, ενώ παρών ήταν και ο υπεύθυνος του προγράμματος Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Θεόδωρος Ντάνος.

Το πρόγραμμα έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 3η Ιουλίου και αφορά κατά κύριο λόγο τον αγροτικό τομέα.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης μπορούν να χρηματοδοτηθούν πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής.

Οι προκηρυσσόμενες  υπο-δράσεις εφαρμόζονται σε όλη την περιοχή εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD–LEADER Βόρειας Πελοποννήσου.

Η συγχρηματοδοτούμενη Δημόσια Δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται ενδεικτικά σε 3.780.000,00€ (συγχρηματοδότηση  Εθνικοί πόροι & ΕΓΤΑΑ).

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κωστούρου που μιλά για το πρόγραμμα και τον χαιρετισμό του κ. Τρουπή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το πρόγραμμα «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD) – LEADER» και για την στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER ενημερώθηκαν επαγγελματίες και εν δυνάμει επαγγελματίες της Αρκαδίας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας τη Δευτέρα 6 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας  κ. Γιάννης Τρουπής, κατά τον σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της ΑΝΒΟΠΕ και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

Ο συντονιστής του τοπικού  προγράμματος CLLD/LEADER Βόρειας Πελ/σου κ. Γιώργος Κωστούρος παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα, τις διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης αιτήσεων στήριξης και τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων και των υποχρεώσεων των δικαιούχων.

Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, εστίασης, διαμονής, εναλλακτικού τουρισμού, μικρών βιοτεχνιών, παροχής υπηρεσιών

Μετά το πέρας της παρουσίασης έγινε ανοιχτή συζήτηση με ερωτοαπαντήσεις επί του προγράμματος.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Montag, 6. Mai 2019