Επιμελητήριο Αρκαδίας | Σύντομα η έναρξη του προγράμματος Κατάρτισης Ανέργων (+vd)

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020 19:49
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Tο Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως ανάδοχος, θα πραγματοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους, δίνοντας την ευκαιρία σε 250 περίπου ανέργους από τους Δήμους Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Τρίπολης, κυρίως σε ότι αφορά περιοχές εκτός της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Στην αρχική του τοποθέτηση σε ότι αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής μιλώντας στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Πρόγραμμα Ανέργων στο οποίο ανάδοχος είναι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, έχει φτάσει σ’ ένα σημείο όπου σύντομα θα ανακοινωθεί και θα αρχίσει να τρέχει. Είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα μεσολαβήσει οι Περιφερειακές εκλογές που είχε προκαλέσει μια καθυστέρηση. Έφτασε ωστόσο η στιγμή όπου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και θα κληθούν περίπου 250 άνεργοι από την περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης, του Δήμου Γορτυνίας και του Δήμου Τρίπολης εκτός του αστικού ιστού. Σκοπός η κατάρτισή τους και η απόκτηση αφ’ ενός μίας μόρφωσης και αφ’ εταίρου ενός εισοδήματος. Το πρόγραμμα θα τρέξει σε μια χρονική περίοδο που πραγματικά αυτοί οι άνεργοι στερούνται και των δύο στοιχείων όπως η κατάρτιση και η ρευστότητα».Σχετικά με το αντικείμενα απασχόλησης των συγκεκριμένων ατόμων που θα επιλεγούν, ο κ. Τρουπής τόνισε ότι θα ανακοινωθούν όλα πολύ σύντομα και παράλληλα θα υπάρχει μια πλήρης εικόνα του τι ακριβώς περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε λίγο υπομονή έτσι ώστε να διευθετηθούν οι τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες έτσι ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να προχωρήσουν στην υποβολή των αιτήσεών τους με σκοπό την ένταξή τους στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Κλείνοντας ο κ. Τρουπής ανέφερε ότι πριν το τέλος του έτους θα έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες του προγράμματος.