Επίσκεψη μαθητών για το Erasmus στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019 13:58

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Συμπράξεων ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ διετούς διάρκειας 2019-2021, με τίτλο «Ways to a Greener Europe», θα πραγματοποιηθεί η 1η Σύντομη Κινητικότητα/Ανταλλαγή μαθητών με την εκπαιδευτική αποστολή 9 εκπαιδευτικών και 16 μαθητών/τριών από τις 09/12/2019 έως και 13/12/2019 στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης.

Τα συνεργαζόμενα εταιρικά σχολικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Σχέδιο και θα επισκεφθούν τη χώρα και το σχολείο μας είναι (χώρα, πόλη, επωνυμία φορέα):1. Ελλάδα, Τρίπολη, 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης
2. Πορτογαλία, Barcelos, Agrupamento De Escolas De Barcelos
3. Kύπρος, Πάφος, Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης
4. Ρουμανία, Brașov, Scoala Gimnaziala Nr 2 Diaconu Coresi

Συντονίστρια χώρα: Finland, Nurmo, Nurmon yläaste

Οι συντονιστές των πέντε σχολείων θα συναντηθούν για δεύτερη φορά, προκειμένου να δώσουν έμφαση στους πρώτους στόχους του Σχεδίου, όπως συμφωνήθηκαν στην πόλη Nurmo της Φινλανδίας τον Οκτώβριο 2019, ως εξής:

 Συγκριτική έρευνα και παρουσίαση των αποτελεσμάτων ερωτηματολογίων σχετικά με την υγιεινή διατροφή, τη διαβίωση σε έναν υγιεινό πλανήτη και τις προσδοκίες από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των μαθητών των πέντε συμμετεχόντων σχολείων

 Παρουσίαση της Μεσογειακής Πυραμίδας και των ωφελειών της Μεσογειακής Διατροφής

 Ξενάγηση από τους Έλληνες μαθητές στην πόλη και στο σχολείο μας

 Γνωριμία με τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμα και την καθημερινότητα των
Ελλήνων μαθητών μέσα από τη φιλοξενία των επισκεπτών μαθητών/τριών σε οικογένειες της πόλης μας

Κατά τη διάρκεια της 1 ης Σύντομης Επίσκεψης μαθητών θα τεθούν οι βάσεις για την προετοιμασία και οργάνωση των δραστηριοτήτων της 2 ης Σύντομης Επίσκεψης μαθητών στην Πάφο της Κύπρου, από 30/3-3/4/2020.

Η 1 η Σύντομη Επίσκεψη/Κινητικότητα μαθητών θα προσφέρει πολύτιμη εμπειρία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, στην πόλη και στη χώρα μας, καθώς πέρα από την εγκάρδια Ελληνική φιλοξενία, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας & μέρος της πλούσιας ιστορίας της.

Ευχαριστούμε την Παιδαγωγική Ομάδα, τους μαθητές και γονείς του σχολείου και την τοπική κοινότητα, ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο Τρίπολης, που στέκονται για άλλη μια χρονιά αρωγοί στην προσπάθειά μας.

(Δελτίο τύπου)