Η επίσκεψη του χιονιά στην Βόρεια Κυνουρία- Πρόβλημα ο παγετός (vid)

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 20:52

Στο ύψος του Αρκαδικού Χωριού υπάρχει πρόβλημα με τον παγετό

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη σε Καστρί και Άγιο ΠέτροΑύριο θα γίνει εκχιονισμός στον Πραστό

Το χιόνι επισκέφτηκε και την Βόρεια Κυνουρία, όχι μόνο τα ορεινά τμήματα αλλά και τις παραλιακές περιοχές, στις οποίες το χιόνι έφθασε τους 10 πόντους.

Από το πρωί της Τρίτης 9 Ιανουαρίου οχήματα του δήμου αλλά και μισθωμένα οχήματα ιδιωτών προχώρησαν σε εκχιονισμούς τόσο στον ορεινό όγκο, όσο και στις παραλιακές περιοχές, όπου υπήρχε πρόβλημα και αργά το απόγευμα της Τρίτης είχε λυθεί το σύνολο των προβλημάτων.

Μοναδικός οικισμός που είναι κλειστός, είναι ο Πραστός, ο οποίος θα ανοίξει αύριο, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Γκαύρο.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στο δρόμο Άστρους- Λεωνιδίου, στο ύψος του Αρκαδικού Χωριού, όπου έχει προκληθεί παγετός και χρειάζεται αλάτι, ενώ πολλά αυτοκίνητα έμειναν για αρκετή ώρα στο σημείο, αφού ήταν δύσκολη η μετακίνησή τους.

Η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως έχει μεταβεί όχημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση και αυτού του προβλήματος, ενώ συστήνεται σε όλους τους οδηγούς να φέρουν αλυσίδες στις μετακινήσεις τους για την δική τους ασφάλεια και για την ασφάλεια των άλλων οδηγών.

Τα σχολεία, την Τετάρτη θα ανοίξουν κανονικά στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Τα μόνα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, με τα μέχρι τώρα καιρικά δεδομένα, είναι τα σχολεία σε Καστρί και Άγιο Πέτρο.

Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση του Αντιδημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρη Γκαύρου στο βίντεο.