Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας: Ανακοίνωση με αιχμές για το βασικό ομιλητή στο 2ήμερο εκδηλώσεων για το Γρηγόρη Λαμπράκη

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 16:34

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας με αιχμές κατά της οργάνωσης του διημέρου των εκδηλώσεων στην Κερασίτσα προς τιμή του Γρηγόρη Λαμπράκη, για τον βασικό ομιλητή της εκδήλωσης, εκπροσώπου της Κυβέρνησης που όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση «της Κυβέρνησης που ψηφίζει τη νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ που μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα σε «ΝΑΤΟϊκή βάση», που εμπλέκει τη χώρα στους πολεμικούς ανταγωνισμούς.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας, αναφέρει:«Ο Γρηγόρης Λαμπράκης (γιατρός, πρωταθλητής στίβου (Βαλκανιονίκης), και βουλευτής της ΕΔΑ) ήταν αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Ήταν πολέμιος του ΝΑΤΟ, είχε εναντιωθεί στην εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Ήταν αντίθετος με τα σχέδια (τότε) ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ (σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση).

Με αυτά τα δεδομένα μας προκαλεί κατάπληξη η οργάνωση εκδηλώσεων στη μνήμη του με βασικό ομιλητή εκπρόσωπο της κυβέρνησης που (συνεχίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων), ψηφίζει τη νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ που μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα σε «ΝΑΤΟϊκή βάση», που εμπλέκει τη χώρα στους πολεμικούς ανταγωνισμούς.

Αναρωτιόμαστε σχετικά με τους στόχους των διοργανωτών μήπως τελικά θέλουν, στο όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη, να ξεπλύνουν την κυβέρνηση από την εγκληματική, για τα συμφέροντα του λαού, πολιτική που στέλνει όπλα στην Ουκρανία, που βάζει σε περιπέτειες το λαό μετατρέποντας τη χώρα σε στόχο στα πλαίσια της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ –Ρωσίας.

Η επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας τιμάει το Γρηγόρη Λαμπράκη συνεχίζοντας στα χνάρια του τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να φύγουν οι βάσεις, για να πάψει η χώρα να είναι στρατιωτικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Σε αυτή την κατεύθυνση συμμετείχε στην παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, την περασμένη Κυριακή ενώ πραγματοποίησε και 2/μερο εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη στην Κερασίτσα και Τρίπολη.».