Έργα στην Μαγούλα Τεγέας για την προστασία από τις πλημμύρες

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 18:42

Σύμφωνα με δελτίο τύπου

Το χωριό της Μαγούλας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί 8.30 π.μ. ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Αλέκος Κανελλόπουλος, ο οποίος άκουσε και διαπίστωσε και ο ίδιος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με τις βροχοπτώσεις και με την μη σωστή απορροή των όμβριων υδάτων, από τον κεντρικό αύλακα που διασχίζει το χωριό.Αιτία των παραπάνω οι κακοτεχνίες, έργα χωρίς μελέτες μηχανικών, αυθαιρεσίες από ανθρώπους χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις, αδιαφορία του παρελθόντος.

Ο κ. Αντιδήμαρχος βεβαιώθηκε για την κάκιστη λειτουργικότητα της απορροής του τσιμενταύλακα με την επιτόπου αυτοψία, υποσχέθηκε την άμεση επέμβαση εκτέλεσης εργασιών ώστε να γίνει πρόσκαιρα λειτουργικός και την προσπάθεια για ένταξη της μελέτης και προγραμματισμό της συνολικής ανακατασκευής του αύλακα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020.

Ήταν ένα από 5ετίας αίτημα των κατοίκων, πρίν την καταστροφική πλημμύρα του 2016, και ήρθε η κατάλληλη ώρα να υλοποιηθεί.

Ως κάτοικοι του χωριού ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κανελλόπουλο για την άμεση ανταπόκριση του και την ευαισθησία του για την αντιπλημμυρική προστασία του χωριού.