Εργασίες ανακατασκευής της στέγης στο Λύκειο Τεγέας (vid, ph)

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 13:31

Πρωταρχικός στόχος για το δήμο η σωστή λειτουργία των σχολείων

Ολοκληρώνονται σύντομα οι εργασίες ανακατασκευής της στέγης στο Λύκειο Τεγέας, στο χωριό Αλέα, που πραγματοποιούνται από το δήμο Τρίπολης. Οι εργασίες γίνονται μετά από προβλήματα υγρασίας και εισροής υδάτων εντός του σχολείου, που παρουσιάστηκαν κατά την περσινή χρονιά και η διεύθυνση του σχολείου κατέθεσε αντίστοιχο αίτημα στο δήμο, το οποίο και έγινε αποδεκτό και μετά από μελέτη που συντάχθηκε υλοποιούνται οι εργασίες στην στέγη. Εργασίες που περιλαμβάνουν αντικατάσταση των κατεστραμμένων κεραμιδιών, την αλλαγή ξυλείας και την τοποθέτηση ειδικής μόνωσης.Στο σχολείο όμως είχαν γίνει και πέρυσι εργασίες αλλαγής των παραθύρων, ανοίχθηκε νέα πόρτα στην περίφραξη του σχολείου και μετακινήθηκε η στάση του λεωφορείου από τη στροφή του δρόμου για την ασφάλεια των μαθητών. Επίσης έγιναν εργασίες και στον παιδικό σταθμό που είναι απέναντι από το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου- Λυκείου.

Όπως τονίστηκε από τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Τεγέας Σταύρο Κουκάκη η σωστή λειτουργία των σχολείων και η χωρίς προβλήματα παραμονή των μαθητών στο σχολείο τους είναι από τους πρωταρχικούς στόχους της δημοτικής αρχής και για το λόγο αυτό έχει πρόταση στο ΕΠΠΕΡΑΑ, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και για την χρήση μορφών ΑΠΕ και περιμένουν την αξιολόγηση από το ΥΠΕΚΑ.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ζαφείρης Μπισιούλης αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που έγιναν το 2012 και τα έργα που γίνονται φέτος ενώ οι ευχαριστίες από πλευράς του τοπικού προέδρου Παναγιώτη Δημητρακόπουλου και του διευθυντή του σχολείου Τάκη Δημητρέλη προς τη δημοτική αρχή πολλές αφού λύθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το σχολείο, αλλά δόθηκε και λύση για το θέμα της στάσης που ήταν κίνδυνος για τα παιδιά.

Να σημειώσουμε τέλος πως ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και στις εργασίες που γίνονται στο μουσείο και στο ναό της Τεγέας. Απαιτούνται έργα όμως και στις πλατείες και στους δρόμους για να ενοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος.

E.T.