Εργαστήριο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για σεισμό στην Τρίπολη

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 04:32

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) το προγραμματισμένο Εργαστήριο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για Σεισμό, με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων που ανήκουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.Αντικείμενο του Εργαστηρίου ήταν η βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η άμεση ανταπόκριση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μετά από σεισμούς, καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών τους. Περιελάμβανε, δε, ασκήσεις με προσδιορισμό χώρων καταφυγής και οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού, σε περιπτώσεις σεισμού.

Την παρουσίαση της δομής και του Εργαστηρίου έκαναν στα παρευρισκόμενα στελέχη των Δήμων ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι, Δημήτρης Κατσαρός και η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης του Ο.Α.Σ.Π., Χ. Γκουντρομίχου, που ήταν και οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στο Εργαστήριο παραβρέθηκαν: ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Ταξίαρχος, Κωνσταντίνος Γιόβας και ο Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γεώργιος Σταθάς.