Έργο πνοής για τον αθλητισμό της Γορτυνίας η ανακατασκευή του γηπέδου Δημητσάνας (+vd)

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 22:04

Αποτελεί γεγονός ότι στις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ότι αφορά τα έργα αθλητικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση – ανακατασκευή του γηπέδου Δημητσάνας. Ένα έργο που μπορεί να δώσει πνοή στην τοπική κοινωνία σε ότι αφορά τον αθλητισμό, που η αλήθεια είναι ότι με την ουσιαστική έλλειψη υποδομών, δεν είναι ανεπτυγμένος στο βαθμό που θα έπρεπε.

Με αφορμή αυτό το σημαντικό έργο υποδομής στο χώρο του αθλητισμού και τις διαδικασίες που προχωρούν ώστε το επόμενο διάστημα η ευρύτερη περιοχή της Δημητσάνας να αποκτήσει ένα σύγχρονο γήπεδο, το DRT915.GR επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΑΕ Δημητσάνας κ. Λάμπη Μπαξεβάνο και μίλησε μαζί του για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής σε αθλητικό επίπεδο. Παράλληλα έγινε αναφορά και στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕ Δημητσάνας.Σύμφωνα με τον κ. Μπαξεβάνο έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου της ανακατασκευής του γηπέδου της Δημητσάνας και αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, με τους ανθρώπους της περιοχής να ευελπιστούν ότι τη νέα αγωνιστική σεζόν το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ΑΕ Δημητσάνας. Ο κ. Μπαξεβάνος πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωση των έργων στο γήπεδο θα αποτελέσει «ανάσα και τόνωση τόσο για την ανδρική ομάδα της Δημητσάνας, όσο και για το «φυτώριο» που έρχεται από πίσω και θα έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται σε πιο αξιοπρεπείς «γηπεδικές» εγκαταστάσεις».

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο Δημητσάνας πέρα από την τοποθέτηση σύγχρονου τεχνικού χλοοτάπητα, ο Πρόεδρος της Δημητσάνας μας ενημέρωσε ότι οι διαστάσεις του γηπέδου θα είναι τέτοιες που θα μπορεί το γήπεδο να φιλοξενήσει και αγώνες Εθνικών κατηγοριών. Προβλέπεται παράλληλα η αντικατάσταση της περίφραξης στο γήπεδο, κατασκευή προστατευτικού τοιχίου και συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, προκειμένου να προστατεύονται οι εγκαταστάσεις από πλημμυρικά φαινόμενα. Γι’ αυτό και ο προϋπολογισμός του έργου ο οποίος αρχικά άγγιζε τα 250.000 ευρώ, αυξήθηκε στην πορεία κατά 100.000 ευρώ, αγγίζοντας πλέον ο συνολικός προϋπολογισμός τις 350.000 ευρώ. Τέλος θα υπάρξει μέριμνα για βελτίωση χώρων των αποδυτηρίων.

Στο αν η ανακατασκευή του γηπέδου Δημητσάνας μπορεί να εξασφαλίσει προοπτικές εξέλιξης της ΑΕ Δημητσάνας ο κ. Μπαξεβάνος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σίγουρα! Ειδικά τα τελευταία χρόνια που βάλαμε την ομάδα σε πρωταγωνιστικά πλαίσια, θεωρώ ότι αυτό θα μας λύσει πολλά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούσαμε να βρούμε γήπεδο. Ήμασταν φιλοξενούμενοι. Την πρώτη χρονιά παίξαμε στο γήπεδο Λεβιδίου, μετά παίξαμε στο γήπεδο Φιλικών και της Μεγαλόπολης και φέτος πάλι στο γήπεδο Λεβιδίου. Κι εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω τόσο το Δήμο Τρίπολης όσο και το Δήμο Μεγαλόπολης οι οποίοι μας φιλοξένησαν και μας έδωσαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της έδρας. Θεωρώ ότι με τη δική μας έδρα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Όλες οι ομάδες επιζητούν να έχουν το δικό τους γήπεδο και θεωρώ ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι καλύτερα και τα αποτελέσματα».

Συμπληρώνοντας ο κ. Μπαξεβάνος σε ότι αφορά τα οφέλη που αποφέρει το ανακαινισμένο γήπεδο και το γεγονός της ταλαιπωρία που αντιμετώπιζε η ΑΕ Δημητσάνας τα τελευταία χρόνια με το να ψάχνει γήπεδο για έδρα, ανέφερε η έλλειψη φυσικής έδρας είναι μεγάλο πρόβλημα και ότι μια φυσική έδρα είναι το «Α και το Ω» για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Επιπλέον ο κ. Μπαξεβάνος σχολίασε τον αντίκτυπο που είχε η έλλειψη γηπέδου και για τις ακαδημίες της ομάδας λέγοντας: «Υπάρχουν οι ακαδημίες όπου τα παιδιά είναι λίγα από τη Βυτίνα, λίγα από τη Δημητσάνα και τη Στεμνίτσα και δεν μπορούν να βρεθούν σε έναν χώρο προκειμένου να προπονηθούν μαζί. Θεωρώ ότι η ολοκλήρωση του γηπέδου της Δημητσάνας θα δώσει λύση και σε ότι αφορά τη λειτουργία των ακαδημιών».

Στο αν η Δημητσάνα με τις νέες βελτιωμένες εγκαταστάσεις του γηπέδου της, θα μπορεί να αποτελεί ένας ιδανικός προορισμός για προετοιμασία συλλόγων ανά την Ελλάδα, ο κ. Μπαξεβάνος ανέφερε ότι κατά το παρελθόν στο γήπεδο Δημητσάνας έρχονταν ομάδα ακόμη και Β’ Εθνικής όπως η Παναχαϊκή, ο Παναργειακός, η Σπάρτη και το Χαϊδάρι και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι με τη βελτίωση του γηπέδου μπορούμε να προσελκύσουμε ομάδες που θα χρησιμοποιήσουν το γήπεδο και την περιοχή για την προετοιμασία τους. Μας «ανοίγει» η όρεξη, αφού ολοκληρώνοντας το γήπεδο μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα με τη βοήθεια της Περιφέρεια και του Δήμου. Γιατί όχι να κάνουμε και ένα αθλητικό κέντρο για προετοιμασία ομάδων. Είναι εφικτό, αρκεί να το πιστέψουμε και να το υλοποιήσουμε.».

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι η ανταγωνιστική παρουσία και πορεία της ΑΕ Δημητσάνας διεκόπη τόσο την περασμένη όσο και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από την πανδημία του Κορωνοϊού με την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας ο Πρόεδρος της ομάδας είπε: «Ο μεγαλύτερος αντίπαλος τελικά ήταν ο κορωνοϊός. Δεν μπορέσαμε να τον ξεπεράσουμε. Ευελπιστούμε στη συνέχεια να πάνε καλύτερα τα πράγματα, γιατί είναι πράγματι άδικο και για εμάς που ασχολούμαστε διοικητικά, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές που αγαπούν το ποδόσφαιρο να μην μπορούν να αγωνιστούν. Δεν μπορούν να αγωνιστούν ούτε οι μικρές ηλικίες. Είναι μεγάλο πλήγμα και πρέπει να το ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.».

Τέλος σχετικά με το που ο ίδιος ο κ. Μπαξεβάνος θα ήθελε να δει την ομάδα μετά από μια 5ετία, μας είπε κλείνοντας: «Ευελπιστούμε το γήπεδο να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι βρίσκεται τώρα. Η ομάδα να είναι σε ανώτερη κατηγορία. Μην λέμε και μεγάλα λόγια. Πάντως εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, γιατί έχουμε μια εξαιρετική διοίκηση. Όλα τα άτομα του Δ.Σ. ασχολούνται και βρίσκονται πάνω από την ομάδα. Έχουμε εξαιρετικούς συνεργάτες, τόσο τον προπονητή της μεγάλης ομάδας, όσο και τον προπονητή των ακαδημιών. Έχουμε βρει εξαιρετικούς συνεργάτες και πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε και καλύτερη τύχη με παρουσία σε μια μεγαλύτερη κατηγορία.».