Έχασε το ντέρμπι στις λεπτομέρειες ο Σύλλογος Δρομέων από τη Μεσσήνη

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 06:02

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος

Ένα ακόμη ντέρμπι για την Α’ τοπική κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης. Η ομάδα του Συλλόγου Δρομέων υποδεχόταν τον ΓΣ Μεσσήνης με στόχο την διεκδίκηση της νίκης και την διατήρηση της δεύτερης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Συλλόγου Δρομέων παρ’ ότι προσπάθησε για το θετικό αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει στις λεπτομέρειες, με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν το ροζ φύλλο αγώνος με σκορ 62-63.Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια. Η Μεσσηνιακή ομάδα ήταν αυτή που σε 2-3 περιπτώσεις κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, αλλά οι παίκτες του Μιχάλη Βερβαινιώτη γύριζαν την εις βάρος τους κατάσταση και έμπαιναν ξανά στο παιχνίδι. Αν οι Δρομείς δεν ήταν νευρικοί στην επίθεση σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού κυρίως στην επανάληψη και δεν είχαν χάσει σημαντικά αμυντικά ριμπάουντ, θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στη νίκη.
Στο φινάλε της αναμέτρησης πάντως δεν έλειψαν παράπονα από τους «γηπεδούχους» για κάποια διαιτητικά σφυρίγματα στα τελευταία λεπτά, θεωρώντας ότι η ομάδα του Δρομέα αδικήθηκε. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η αναμέτρηση κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, με τις δύο ομάδες να κάνουν διαδοχικά λάθη και να είναι αρκετά άστοχοι, γεγονός που θα μπορούσε να είχε δώσει το ροζ φύλλο αγώνος σε οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες.
ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό ΔΑΚ Τρίπολης.
ΘΕΑΤΕΣ: 60-70.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαγκαφάς – Καρδαράς.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-16 (Α’), 29-29 (Β’), 39-42 (Γ’), 54-54 (Δ’), 62-63 (Δ’).
ΣΔΥ Τρίπολης (Βερβαινιώτης): Καλούλης 7(1), Νταγιάντης 4(1), Σωτηρόπουλος 3, Πετσούνης 2, Αγγελόπουλος 2, Ρεκουνιώτης 12(2), Μπουρής 25(5), Παπακώστας 7(1), Κοσκινάς
ΓΣ Μεσσήνης (Μπακογιάννης): Σπυρόπουλος 5(1), Πολυζωγόπουλος 12(3), Μπακογιάννης 9, Τσιμπούρης 19(2), Παπαδέας 9, Αρβανίτης 5, Γεωργακόπουλος 3(1), Ξυπόλιτος 2.