Εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας και πέντε κλοπών!

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 17:58

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, μία περίπτωση ληστείας που είχε γίνει προχθές Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στο σταθμό διοδίων Σπαθοβουνίου του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης, καθώς και πέντε περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, που είχαν γίνει από την 11 έως την 13 Οκτωβρίου 2018, στο Λουτράκι και το Βραχάτι Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες Κυριακή 14 Οκτωβρίου και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 30χρονος ημεδαπός. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις ημεδαπούς, δύο 28χρονους και δύο ηλικίας 23 και 26 ετών αντίστοιχα, συνεργούς του 30χρονου.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι όλοι οι ανωτέρω, προχθές Σάββατο 13/10 και πρώτες πρωινές ώρες, προσέγγισαν με όχημα θυρίδα του σταθμού διοδίων Σπαθοβουνίου και με την απειλή αντικειμένων αφαίρεσαν από υπάλληλο χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντόπισαν χθες Κυριακή 14/10 και πρώτες πρωινές ώρες σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, τον 30χρονο και τον συνέλαβαν. Στο πλαίσιο της περαιτέρω προανάκρισης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από την 11/10 έως και προχθές 13/10, διέπραξαν ακόμη δύο κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων ημεδαπών και δύο απόπειρες κλοπής σε γραφεία δημοτικής Υπηρεσίας και σε κατάστημα, στο Λουτράκι Κορινθίας, καθώς και μία περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, στο Βραχάτι Κορινθίας.

Tα προαναφερόμενα αυτοκίνητα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ο 30χρονος oδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.