Φιλελληνισμός | Η προσφορά και τα διαχρονικά του μηνύματα (vid)

Ο Δήμος Τρίπολης διοργάνωσε – με την υποστήριξη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης – την Δευτέρα (19/04) διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Φιλελληνισμός: Από τον περιηγητισμό έως την επανάσταση του 1821».

Την ημερίδα άνοιξε με μήνυμα της η πρόεδρος του ΕΟΤ κα. Άντζελα Γκερέκου, η οποία και έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο κ.Τζιούμη και την Αντιδήμαρχο κα.Καρούντζου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδα και για την δημιουργική συνεργασία με τον ΕΟΤ, ενώ ξεκαθάρισε, πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Δήμου σε δράσεις, που σκοπό έχουν να προβληθεί η Ελλάδα παντού.



Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Τζιούμης μίλησε για την διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα, που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρωτοφανές – όπως το χαρακτήρισε – φαινόμενο παγκοσμίως, τον Φιλελληνισμό και τόνισε τον σημαντικό του ρόλο στην πορεία της χώρας μας, αλλά και την ανάγκη να τιμούμε και να στηρίζουμε διαχρονικά τα ιδανικά, που ενέπνευσαν και αυτούς τους Φιλέλληνες.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν:

ο κ. Βασίλης Καρδάσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Ο Περιηγητισμός στην Αρκαδία»,

ο κ. Κωνσταντίνος Βελέντζας, πρόεδρος του διεθνούς ομίλου εταιρειών πληροφορικής EUROPEAN DYNAMICS, μέλος του ΔΣ του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και ιδρυτή της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό, με θέμα «Ο Φιλελληνισμός και η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδας»,

ο κ. Βασίλης Σιακωτός, ιστορικός, με θέμα «Ο Φιλελληνισμός πριν και μετά την Επανάσταση».

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και η δημοσιογράφος κα. Πηνελόπη Γαβρά, η οποία μας μετέφερε από τις Βρυξέλλες την εικόνα που υπάρχει για την Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως αρχίζουμε να έχουμε ένα θετικό πρόσημο, αλλά φυσικά χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά.

Παρέμβαση έκανε από την Λωζάνη ο κ. Γιώργος Σγούρδος.

Κλείνοντας τον λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κα.Ελένη Καρούντζου η οποία, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, ζήτησε από την κα.Γαβρά την συμβολή της στο να επικοινωνηθούν ευρύτερα οι δράσεις – εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1822, ενώ απέσπασε και την δέσμευση του κ.Κωνσταντίνου Βελέντζα για την διοργάνωση τον Σεπτέμβριο μια σημαντικής έκθεσης με αντικείμενα από το μουσείο Φιλελληνισμού στην πόλη της Τρίπολης.

Την ημερίδα – που τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ – συντόνιζε ο δημοσιογράφος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης Δημήτρης Μανιατάκος.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την διαδικτυακή ημερίδα:

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την διαδικτυακή ημερίδα ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροLIVE | Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Φιλελληνισμός: Από τον περιηγητισμό έως την επανάσταση του 1821»
Επόμενο άρθροΑποχωρήσεις, ένταση και καταγγελίες λόγω “1821” στο ΠεΣυ Πελ/σου(vid)