Γ.Κακαβάς στη ΔΡΤ: “Δεν είμαι Αρκάς από γέννηση, αλλά είμαι Αρκάς από συνείδηση”

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 15:38

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο διευθυντής του νομισματικού μουσείου κ.Κακαβάς Γιώργος.

Ο κ.Κακαβάς μίλησε για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, όπου θα παρουσιαστούν αρκαδικά νομίσματα. «Δεν είμαι Αρκάς από γέννηση, αλλά είμαι Αρκάς από συνείδηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.Δείτε την συνέντευξη:

«Αρχαία Αρκαδικά Νομίσματα Στις Συλλογές Του Νομισματικού Μουσείου»

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Αρχαία Αρκαδικά Νομίσματα στις συλλογές του Νομισματικού μουσείου».

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών Δρ. Γεώργιος Κακαβάς. Προλογίζει η Δρ. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 20.30 και σε αυτή θα παρουσιαστεί η παραγωγή των Αρκαδικών νομισμάτων και των πόλεων και αρχών που τα έχουν εκδόσει, με τα πρώτα αρχαΐζοντα δείγματα να ανάγονται στον πρώιμο 5ο αιώνα π.Χ. και νομίσματα του 5ου αιώνα π.Χ., που εξέδιδε μία «κοινή» νομισματοκοπία, φέρουσα το εθνικόν των Αρκάδων, και παράγονται στον Κλείτορα, τη Μαντίνεια και την Τεγέα.

Θα παρουσιαστούν επίσης νομίσματα που παράχθηκαν στη Μεγαλόπολη τον 4ο και τον 3ο αιώνα π.Χ., νομίσματα αρκαδικών πόλεων που τα εξέδωσαν εντός του Κοινού των Αχαιών αλλά και εκδόσεις πόλεων που εμφανίζονται τον 1ο αιώνα π.Χ., και τέλος ένα αξιομνημόνευτο σύνολο νομισματικών εκδόσεων της δυναστείας των Σεβήρων, τον 3ο αιώνα μ.Χ.