Γ. Κούβελας στη ΔΡΤ | Έτοιμοι εντός της εβδομάδας για λήψη δειγμάτων covid στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης (video)

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 10:47

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο κ.Γιώργος Κούβελας, γιατρός και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τρίπολης.

Αρχικά ο κ.Κούβελας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο, θα γίνεται η λήψη δειγμάτων για covid -19 στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης- μια επιλογή που έγινε από την διεύθυνση της 6ης ΥΠΕ – δηλώνοντας μεταξύ άλλων: “Αμέσως πήγα στον κ.Νίκα ο οποίος προθυμοποιήθηκε, να μας χορηγήσει ISO BOX. Πιστεύω, πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει τελειώσει αυτό το θέμα. Θέλαμε να γίνεται η λήψη δειγμάτων στον οικίσκο που θα τοποθετηθεί, για να μην μπαίνουν όλοι μέσα στην μονάδα. Στείλαμε δυο γιατρούς και τρεις νοσηλευτές για εκπαίδευση στο Παναρκαδιικό νοσοκομείο, για τον τρόπο λήψης δειγμάτων και είμαστε έτοιμοι”, ενώ ξεκαθάρισε, πως θα γίνεται μόνο λήψη δειγμάτων και οχι η ανάλυση τους, καθώς δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.Αναφορικά με τα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για την λήψη δειγμάτων για covid – 19 τόνισε: “Όποιος έχει ύποπτα συμπτώματα θα μπορεί να έρχεται να κάνει το τεστ. Θα εξετάζεται πρώτα από παθολόγους και στην συνέχεια αυτοί θα τον παραπέμπουν για τεστ αν το κρίνουν απαραίτητο”.

Παράλληλα ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας μίλησε για της έλλειψη γιατρών, ένα πάγιο πρόβλημα, όπως τόνισε. “Είμαστε πολύ λίγοι. Δεν νοείται μια μονάδα υγείας να μην έχει παιδίατρο. Όλες οι ειδικότητες είναι χρήσιμες αλλά οι παθολόγοι και οι παιδίατροι είναι ο κορμός μιας μονάδας”, ανέφερε.

Ο κ.Κούβελας μίλησε ακόμα για τον εξοπλισμό που διαθέτει το Κέντρο Υγείας Τρίπολης, κάνονατς μια αναφορά στο πολύ καλό μικροβιολογικό εργαστήριο, αλλά και στο ακτινολογικό μηχάνημα που λειτουργούν ως μέσα αποσυμφόρησης και για το Παναρκαδικό νοσοκομείο. “Είναι μια μεγάλη αποσυμφόρηση αυτό για το Παναρκαδικό νοσοκομείο. Εμείς είμαστε η πρωτοβάθμια φροντίδα και πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κόσμος για να μην πηγαίνει για απλά πράγματα στο νοσοκομείο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ συμπλήρωσε, πως υπάρχουν και δυο κοινωνικοί λειτουργοί που μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον πολίτη το έχει ανάγκη.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως  – σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ.Κούβλεας – από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα έχουν γίνει 300 οδοντοπροσθετικές εργασίες. “Σε βάθος τετραετίας δεν είχε γίνει καμία. Δεν γνωρίζω γιατί. Είχαμε και έχουμε τέσσερις οδοντιάτρους”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του συστήματος υγείας και σε τοπικό επίπεδο, ενώ εξήρε τον επαγγελματισμό των γιατρών που εργάζονται στο κέντρο υγείας της πόλης μας.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Sonntag, 27. September 2020