Γ.Λαγός: ” Πρέπει να αλλάξουν οι συνήθειες των πολιτών, που δεν βοηθούν στο να μένει καθαρή η πόλη(vid)

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 20:27

Για θέματα καθαριότητας μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Λαγός ζητώντας από τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες που έχουν δοθεί, ώστε η πόλη να είναι καθαρή και να γίνεται σωστή εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους.

Ο κ. Λαγός εξήγησε αναλυτικά πως πρέπει να γίνεται η εναπόθεση των σύμμεικτων απορριμμάτων, των ανακυκλώσιμων, των βαρέων αντικειμένων, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα πρασίνου αλλά και εθελοντισμού, κάτι που όπως είπε, είναι σημαντικό για το δήμο, αφού δεν μπορεί ο δήμος να είναι παντού.Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου εξήγησε πως θα πρέπει οι πολίτες να αλλάξουν συνήθειες που δεν βοηθούν στο να διατηρείται η πόλη καθαρή, όταν το προσωπικό του δήμου είναι συγκεκριμένο, όπως και τα μηχανήματα και δεν γίνεται ο δήμος να είναι συνέχεια παντού και πίσω από τον καθένα πολίτη που δεν έχει κουλτούρα ανακύκλωσης ή σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων.

“Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν έχουμε συνείδηση όλοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαγός.

Επίσης τόνισε πως δεν γίνεται εθελοντές να καθαρίζουν διάφορες περιοχές και στη συνέχεια να ξαναγεμίζουν σκουπίδια αυτές.

Ο κ. Λαγός για μία ακόμα φορά ζήτησε να υπάρχει ευαισθησία σε θέματα καθαριότητας και συνείδηση και όχι να πρέπει ο δήμος να επιβάλλει πρόστιμα για να συνετιστεί κάποιος.

Ακόμα ανακοίνωσε πως είναι σε διαδικασία επισκευής κάδων και προμήθειας άλλων 100 κάδων, όπως και απορριμματοφόρου που θα πλένει τους κάδους, αλλά όλα θέλουν χρόνο για να προχωρήσουν.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Λαγού στο βίντεο.