Γ.Σμυρνιώτης: “Για πρώτη φορά η στείρωση των αδέσποτων δόθηκε εκτός Αρκαδίας” (vid)

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021 21:03

Θέση στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει στο Δήμο Τρίπολης σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων, πήρε ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως για πρώτη φορά η στείρωση των αδέσποτων ζώων δόθηκε εκτός Αρκαδίας, κάτι που θεωρεί πως αυξάνει το κόστος.

Τόνισε επίσης πως μπορεί να έφυγαν κάποια αδέσποτα από το κέντρο της Τρίπολης, λόγω και της καραντίνας, προς την Περιφέρεια ενώ όπως είπε δεν γνωρίζουν τι γίνεται με το ενδιαίτημα και μίλησε για στοιχεία που δίνονται  α λα κάρτ.Ο πρώην Δήμαρχος ανέφερε πως το κόστος είναι μεγαλύτερο και από την διαχείριση που γινόταν επί δημαρχείας του αείμνηστου Δημήτρη Παυλή.

Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί ανοίχθηκε από το Δήμαρχο αυτό το θέμα, αφού το ζητούμενο είναι να ελεγχθεί ο αριθμός των αδέσποτων κάνοντας περισσότερες στειρώσεις.

Ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε και στον νέο εκλογικό Νόμο, σημειώνοντας πως έχουν υπάρξει κάποιες αλλαγές από το αρχικό σχέδιο, οι οποίες αφορούν στον αριθμό των συμβούλων σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, το ύψος του παραβόλου καθώς και στα κωλύματα που υπήρχαν για τους υπαλλήλους δημοσίου και νομικών προσώπων.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο.