Γ.Σμυρνιώτης στη ΔΡΤ: “Δεν χρειάζεται να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη” (ήχος)

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 11:42

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Γιάννης Σμυρνιώτης όπου και μίλησε για τα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

O κ. Σμυρνιώτης μίλησε αρχικά για το βασικό θέμα της χτεσινής συνεδρίασης που αφορούσε τη γνωμοδότηση επί του σχεδίου καθορισμού της τιμολογιακής πολιτικής Φορέα Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου έτους 2020. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη. Σίγουρα θα προκύψει ένα επιπλέον κόστος, γιατί το να τα πετάς στον Άγιο Βλάση δεν κοστίζει τίποτα. Τα ανταποδοτικά όμως που παίρνουμε για την καθαριότητα είναι πολύ περισσότερα”, τόνισε μεταξύ άλλων.«Ακόμα και αν έχει κάποια προβλήματα η σύμβαση, τα όσα έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια είναι σοβαρότερα», δήλωσε στη συνέχεια ο κ.Σμυρνιώτης, ενώ ανέφερε ακόμα: «Εγώ επιμένω, πως το κόστος μεταφοράς στην Παλαιόχουνη αν πάμε με τα απορριμματοφόρα ένα – ένα θα αυξηθεί πολύ. Πρέπει να πάμε στην λύση με press container, για να γίνονται λιγότερες διαδρομές».

Ο κ.Σμυρνιώτης ανέφερε ακόμα πως σήμερα θα οριστικοποιηθεί η απόφαση του ΦΟΔΣΑ σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Τέλος για το θέμα των αδέσποτων δήλωσε: “Πρέπει να μιλούν λιγότερο και να πράττουν περισσότερο”.

Ακούστε την συνέντευξη: