Γ. Σμυρνιώτης στη ΔΡΤ: “Πρέπει το αίτημα μας για το ΠαΠελ, να γίνει δεκτό, γιατί είναι δίκαιο και συμφωνεί και η Σύγκλητος” (ήχος)

Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2019 10:43

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Τρίπολη» Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε την Πέμπτη το πρωί στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και σχολίασε τα όσα συζητήθηκαν για το νομοσχέδιο που αφορά και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

«Προσπαθούμε να σώσουμε, ότι μπορούμε. Αν ο Υπουργός αφήσει τη σχολή της Τρίπολης – που έχει τη δυνατότητα να γίνει Πολυτεχνική – σαν τετραετούς φοίτησης, τότε μιλάμε για υποβάθμιση. Αυτή τη στιγμή δηλαδή ή θα γίνει Πολυτεχνική ή θα υποβαθμιστεί. Είναι και θέμα πλέον πολιτικών αποφάσεων», δήλωσε ο κ.Σμυρνιώτης, ενώ συμπλήρωσε: «Το αίτημα μας είναι τεκμηριωμένο. Η σχολή λειτουργεί σε καλή βάση. Ελπίζω η προσπάθεια μας να τελειώσει θετικά. Eίναι η ώρα και η Τρίπολη να μπει στον χάρτη των Πολυτεχνικών σχολών».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Η νοσηλευτική από την Σπάρτη για παράδειγμα, έρχεται γιατί το νοσοκομείο εκεί δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των φοιτητών».

Τέλος για τις εκδηλώσεις του Πάσχα ανέφερε, πως έχουν υποβαθμιστεί.

Ακούστε την συνέντευξη: