Για τέταρτη χρονιά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Λυσσαρέα Γορτυνίας (vid,ph)

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 21:23

Για τέταρτη συνεχή χρονιά γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων βρέθηκαν στη Λυσσαρέα της Δημοτικής Ενότητας Ηραίας στο Δήμο Γορτυνίας για να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους τόσο της Λυσσαρέας όσο και των γύρω χωριών.

Μία πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από τους Αρκάδες του Δήμου Ιλίου Αττικής και υποστηρίζεται από το Δήμο Γορτυνίας –Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Κέντρο «Αμάλθεια» της Τρίπολης.Οι γιατροί όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, βρέθηκαν από το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου, μέχρι και αργά το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λυσσαρέας, και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πραγματοποίησαν δωρεάν εξετάσεις σε πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Η δράση έχει αγκαλιαστεί από όλους τους κατοίκους της Ηραίας και γενικότερα της Γορτυνίας και ήταν πολλοί αυτοί που δέχθηκαν τις υπηρεσίες των γιατρών.

Να αναφέρουμε πως οι γιατροί που πραγματοποιούν τις εξετάσεις, οι περισσότεροι είναι από την Γορτυνία αλλά και από τις γύρω περιοχές και δίνουν ό,τι οδηγία απαιτείται στους κατοίκους των χωριών, ενώ αν απαιτηθεί παρακολουθούν τους ασθενείς και στην Αθήνα στα νοσοκομεία που εργάζονται.

Η πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς, πως πραγματοποιείται σε μία απομακρυσμένη περιοχή ενώ υπάρχει η σκέψη για επέκτασή της και σε άλλα χωριά της Γορτυνίας που γενικότερα δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων.

Επίσης να αναφέρουμε ότι κάθε φορά που πραγματοποιούνται οι εξετάσεις εντοπίζονται διάφορα ιατρικά προβλήματα και ασθένειες και έχουν σωθεί πολλοί άνθρωποι που ίσως διαφορετικά να μην είχαν εντοπίσει το πρόβλημα υγείας που έχουν.

Να σημειώσουμε πως στο χώρο που πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις βρέθηκε και ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης  καθώς και η  Πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 που βρέθηκε στη Λυσσαρέα.

Στο βίντεο κατά σειρά μιλούν οι γιατροί Γιάννης Κουτσανδρέας και Τάκης Μητρόπουλος , η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας Μαρίνα Διαμαντοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας Διονύσης Παρασκευόπουλος.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Λυσσαρέα