Για θέματα του ΔΑΚ Τρίπολης μίλησε ο Ηλίας Κούρος (+vid)

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 19:41
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Αρκετά ζητήματα αλλά και δραστηριότητες που αφορούν το ΔΑΚ Τρίπολης απασχολούν το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης τις τελευταίες ημέρες. Κάποιες εργασίες καθαρισμού των εγκαταστάσεων, το γεγονός της έναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας σε διάφορά αθλήματα, το προσεχές Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης αλλά και το θέμα του διαγωνισμού για τη μίσθωση του κυλικείου αποτελούν μερικά μόνο θέματα.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Ηλία Κούρο στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσει μαζί του τα διάφορα θέματα που τρέχουν σχετικά με το Αθλητικό Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.Καθαρισμός εγκαταστάσεων από άχρηστα υλικά…

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Κούρος αναφέρθηκε στο θέμα των πρόσφατων εργασιών καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας που ήταν επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί. Έγινε αναφορά για απομάκρυνση άχρηστών υλικών που βρίσκονταν παρατημένα σε αποθήκες του κολυμβητηρίου μέχρι και κόψιμο και απομάκρυνση δένδρων. Μάλιστα κάποια παλιά σώματα λόγω της υγρασίας όπως τόνισε ο κ. Κούρος έβγαλαν σκουριά που δημιούργησε πρόβλημα στα πλακάκια της πισίνας. Μάλιστα τα συγκεκριμένα υλικά ζυγίστηκαν και το οποίο συμβολικό αντίτιμο θα μπει στο ταμείο του Νομικού Προσώπου.

Προετοιμασία Νομικού Προσώπου για το Πανελλήνιο Κολύμβησης Masters…

Το Νομικό Πρόσωπο σύμφωνα με τον κ. Κούρο έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες προετοιμασίες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης masters (18-20 Σεπτεμβρίου 2020) που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης. Διαμορφώθηκε ο περιβάλλον χώρος προκειμένου σε ειδικές μοκέτες εξωτερικά του κολυμβητηρίου να παραμένουν οι αθλητές που θα περιμένουν να αγωνιστούν, τηρώντας μάλιστα και τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ανέφερε ότι έχει συζητήσει με τους ανθρώπους του ΚΟΑΤ για το τι πρέπει να γίνει, προσπαθεί το Νομικό Πρόσωπο να συνδράμει όπου μπορεί στηρίζοντας τη φιλοξενία της συγκεκριμένης διοργάνωσης και εκφράστηκε η ελπίδα να πετύχει αυτή η διοργάνωση.

Η μέριμνα του Νομικού Προσώπου για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων λόγω covid-19…

Η σταδιακή έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των συλλόγων αποτελεί σταδιακά γεγονός και ο κ. Κούρος απάντησε για το βαθμό στον οποίο το Νομικό Πρόσωπο έχει μεριμνήσει στο να είναι ασφαλείς οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης. Ο κ. Κούρος αναφέρθηκε στο γεγονός της συνάντησης με τον Πρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για το τι πρέπει να γίνει εν’ όψει της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων. Υπήρξε συζήτηση για το τι μπορούν να προσφέρουν και οι δύο πλευρές και τονίστηκε ότι θα γίνουν ενέργειες και από τις δύο πλευρές προκειμένου να τηρηθούν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

«Άκαρπη» η νέα δημοπρασία για τη μίσθωση του κυλικείου στο ΔΑΚ Τρίπολης…

Ο κ. Κούρος αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημοπρασίας για τη μίσθωση του κυλικείου στο ΔΑΚ Τρίπολης. Αναφέρθηκε στον άκαρπο πρώτο και δεύτερο διαγωνισμό που περιλάμβανε τους προβλεπόμενους όρους βάσει της προηγούμενης μίσθωσης. Τονίστηκε ότι και ο πρόσφατος τρίτος διαγωνισμός στη διάρκεια του Καλοκαιριού ήταν άκαρπος παρά το χαμηλότερο ποσό μισθώματος και θα γίνει μια ακόμη προσπάθεια επαναληπτικού διαγωνισμού, με την προοπτική στη συνέχεια να επαναληφθεί ο διαγωνισμός με μειωμένο ακόμη περισσότερο μίσθωμα.

Μέριμνα από τώρα για την προστασία των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων…

Ο κ. Κούρος απάντησε και στο γεγονός των απαιτούμενων ενεργειών και της μέριμνας του Νομικού Προσώπου προκειμένου όταν με το καλό ανακαινιστούν οι εγκαταστάσεις του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης (σ.σ. αντικατάσταση ταρτάν και κερκίδων, προμήθεια νέου αθλητικού εξοπλισμού, κ.α.) να προστατευτούν από νέες φθορές και κακή χρήση. Ο Πρόεδρου του Νομικού Προσώπου συμφώνησε ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες τονίζοντας ότι από σήμερα χρειάζεται να γίνουν ενέργειες προκειμένου να ελέγχονται και να προστατεύονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης. Ο κ. Κούρος αποκάλυψε ότι ήδη έχει κάνει αίτημα προκειμένου να τοποθετηθεί security υπηρεσία στις εγκαταστάσεις για διάφορους λόγους και συμφώνησε ότι είναι επιβεβλημένη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Τρίπολης ειδικά μετά τις μεγάλες παρεμβάσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα τονίστηκε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της η υλοποίηση μελέτης για την ανακατασκευή της περίφραξης των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Τρίπολης.