Γιάννης Ρέτσος: Να αφήσουν τον τουρισμό έξω από οποιαδήποτε αντιπαράθεση (vid)

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 15:16
Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, με καταγωγή από την Αρκαδία, Γιάννης Ρέτσος. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Ρέτσου να συζητήσει με την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας τα θέματα που αφορούν τον κλάδο τους και βέβαια το πώς ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ έκανε λόγο για μία πολύ κρίσιμη περίοδο, αφού το τελευταίο διάστημα καλλιεργείται εκ νέου κλίμα ανασφάλειας για την χώρα μας, παρόλο που το 2014 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό με αφίξεις- ρεκόρ. Η αισιοδοξία υπάρχει πως και το 2015 θα είναι καλό για τον τουρισμό αλλά δυστυχώς υπάρχει, λόγω αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα, ένα «κράτημα» στις κρατήσεις των ξενοδοχείων.
Ο κ. Ρέτσος σημείωσε πως ο τουρισμός είναι ευαίσθητη δραστηριότητα και η ψυχολογία των τουριστών επηρεάζεται εύκολα και για να αυτό ζητούν,όπως είπε, να μείνει έξω από κάθε είδους αντιπαράθεση ο τουρισμός.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ μίλησε και για άλλα θέματα όπως για το «πάγωμα του ΕΣΠΑ», αλλά και για την μη ενημέρωση για το πότε θα υπάρξει νέος επενδυτικός νόμος ενώ επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει τουρισμό και λόγω των γεωπολιτικών της στοιχείων αλλά και λόγω της πτώσης του Ευρώ έναντι άλλων νομισμάτων.
Ανέφερε δε πως η όποια προβολή βασίζεται στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες αφού από πλευράς Υπουργείου, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπάρχει καμπάνια ενώ εξήγησε πως σκοπός τους είναι η συνεργασία με κάθε κυβέρνηση .
Τέλος ερωτώμενος είπε πως και τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού θα ξεκινήσουν αλλά και εδώ υπάρχει μεγάλη μείωση στα κονδύλια.
Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας Κώστα Μαρινάκου και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσου.
Ε.Τ.